back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ιταλία η Ευρώπη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των σημερινών Εθνικών εκλογών στη χώρα. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, με «όχημα» τη συμμαχία με την ακροδεξιά «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και την κεντροδεξιά «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μελόνι θα γίνει η πρώτη ακροδεξιά πρωθυπουργός επικεφαλής ιταλικής κυβέρνησης .Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, έως τις 19:00 το βράδυ τοπική ώρα ψήφισε το 51% των εχόντων δικαίωμα. Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2018, καταγράφεται μείωση της συμμετοχής κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Τραγωδία στον Όλυμπο. Δεν τα κατάφερε τελικά ο Σλοβένος ορειβάτης που θέλησε να αναρριχηθεί στον Όλυμπο. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Με τραύμα στο πόδι νοσηλεύεται ο Έλληνας ορειβάτης που επίσης προσπάθησε να αναρριχηθεί στον Όλυμπο.

«Η δολοφονία της Μαχσά Αμινί στο Ιράν πρέπει να διερευνηθεί δεόντως και οποιοσδήποτε αποδειχθεί υπεύθυνος για τον θάνατό της πρέπει να λογοδοτήσει» τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει ότι αναμένεται από το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ελεύθερη ροή πληροφοριών. Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να αντιμετωπίσουν «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις στη χώρα, έπειτα από εννέα ημέρες κινητοποιήσεων με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί. Σύμφωνα, με την ιρανική ανθρωπιστική οργάνωση , που εδρεύει στην Νορβηγία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά 59 πολίτες.

Αλλαγή στρατηγικής του Ρώσου προέδρου σε ότι αφορά την επιστράτευση. Οι αρχές της Ρωσίας υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα διορθώσουν τα «λάθη» που έκαναν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτό, καθώς κλήθηκαν να υπηρετήσουν στον στρατό άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν απαλλαγεί. Ανακοινώνοντας αυτήν τη «μερική» επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, την περασμένη Τετάρτη, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι θα κληθούν μόνο όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία ή «σχετικές» δεξιότητες

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο, Δευτέρα , στις πέντε το απόγευμα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα γίνει η παρουσίαση της νέας διαδικασίας των Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» και της εθνικής πύλης αναπηρίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη,

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία για την 48χρονη γυναίκα η οποία είναι αγνοούμενη από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το «εύρημα» που εντόπισε χθες το ειδικό ναυαγοσωστικό μηχάνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συμμετέχει στις έρευνες, δεν ανήκει σε άνθρωπο.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα