back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Απέργη: Να γίνει σεβαστή η ταυτότητα φύλου του παιδιού

Διαβάστε επίσης

Tην πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια σε επιμέρους ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνει η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, ECRI (European Commission against Racism and Intolerance).
Ταυτόχρονα για τη χώρα μας παρουσιάζει μια σειρά προτάσεων προκειμένου να προστατευθούν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και έφηβοι, από τις διακρίσεις που υφίστανται στο σχολικό περιβάλλον.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου η πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών, ‘Αννα Απέργη, ανέφερε ότι «αφενός η έκθεση χαιρετίζει τα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας αφετέρου εκφράζει ανησυχίες για τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς και τη βία που έρχονται αντιμέτωπα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο χώρο της εκπαίδευσης».

«Πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστή η ταυτότητα φύλου του παιδιού» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων και τόνισε ότι αυτά που ζητάμε είναι τα αυτονόητα.
«Δύο απλά πράγματα ζητά η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, την αποδοχή και την ίση μεταχείριση. Ζητάμε ισότητα, ίση μεταχείριση και το σημαντικό αποδοχή, στήριξη και ένταξη στην κοινωνία», σημείωσε.

Τέλος, κάλεσε την πολιτεία να τροποποιήσει τον νόμο της ίσης μεταχείρισης. «Η πολιτεία πρέπει άμεσα να λάβει σοβαρές αποφάσεις, γενικότερα για το σχολικό εκφοβισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για όλα τα παιδιά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα