back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα. Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για τη στρατιωτικοποίηση -όπως ισχυρίζεται- των ελληνικών νησιών.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού, από τη Μεταμόρφωση έως τον Βοτανικό. Επίσης, στην άνοδο, από Βοτανικό έως Πατήσια. Χαμηλές ταχύτητες και στη Βασιλέως Κωνσταντίνου και τη Μιχαλακοπούλου.

Eπιστολή για το ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο προωθούν Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία, προκειμένου να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Ανάπτυξη 2,1% και πληθωρισμό από 4,5% έως 5,2%, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Περιλαμβάνει, επίσης, αυξήσεις στις κύριες συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αυξάνονται κατά περίπου 8% οι ασφαλιστικές εισφορές για περίπου 1,2 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά, ως αποτέλεσμα της αύξησης του πληθωρισμού.

Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο στην πόλη Ιζέφ-σκ της Ρωσίας. Ο δράστης, που αυτοκτόνησε, φορούσε μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο. Ως “απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια” χαρακτήρισε το τραγικό γεγονός ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πανηγυρικά υποδέχθηκαν το Κρεμλίνο, αλλά και οι ακροδεξιές παρατάξεις της ΕΕ, την είδηση για την ανάδειξη του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας σε πρώτη πολιτική δύναμη. Παραιτείται ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής για το κόμμα του, που συγκέντρωσε μόλις το 19% των ψήφων.

“Σε κάθε μέλος της ΕΕ οι πολίτες αποφασίζουν και οι επιλογές κρίνονται από τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Θα περιμένουμε και θα δούμε”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Μεγάλο σοκ για την Ευρώπη και τη δημοκρατική της παράδοση”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για “μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη”, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. “Το μόνο που προμηνύει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη χώρα”, σχολίασε το ΚΚΕ.

Νευρικότητα στις αγορές . Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – απώλειες κατά 0,41% στην Αθήνα. Πάνω από το 4% οι αποδόσεις των ομολόγων στον ευρωπαϊκό Νότο.

Με την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα έκλεισε οριστικά ο φάκελος για την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ύστερα από πολύμηνη διαδικασία αποφάνθηκαν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι αθώοι, κυρίως λόγω παραγραφής.

Σαράντα ένας οι νεκροί στο Ιράν, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, κατά το 10ήμερο των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Δριμύ κατηγορώ του ιρανικού ΥΠΕΞ εναντίον των ΗΠΑ για απόπειρα να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία του Ιράν.

Την ίδρυση νέου κομματικού σχήματος ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ως γνωστόν έχει διαγραφεί από τη ΝΔ. Σε ανάρτησή του στα social media, o βουλευτής αποκαλύπτει την ονομασία του νέου κόμματος: “Πατρίδα” (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής) και το σήμα του.

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. «Η συνείδηση μου. Κι ας πέρασαν 33 χρόνια. Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Πόσο σε ευχαριστώ», αναφέρει στο twitter o δήμαρχος, Αθηναίων, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου

23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα