back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τριτοκοσμικές εικόνες έξω από τα νοσοκομεία Παίδων με τις σκηνές Ρομά – Παρέμβαση των αρχών ζητούν οι κάτοικοι

Διαβάστε επίσης

Σε μια μικρή «χωματερή» μετατρέπουν καθημερινά ομάδες Ρομά την ευρύτερη περιοχή των νοσοκομείων Παίδων (Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία).

Διανυκτερεύουν σε αυτοσχέδιες σκηνές έξω από τα νοσοκομεία, μαγειρεύουν τα βράδια σε μικρά καμινέτα υγραερίου μπροστά στα μάτια επισκεπτών -συνοδών στα νοσοκομεία και περαστικών, πετούν όπου βρουν αποφάγια και σκουπίδια, καταλαμβάνουν με τα οχήματα τους μεγάλο μέρος στον χώρο της ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Αθηναίων.

Η εικόνα έξω από τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας είναι τριτοκοσμική, με απλωμένα ρούχα στα κάγκελα και στον απέναντι χώρο, κατάληψη των ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης του δήμου Αθηναίων στις οδούς Λεβαδείας και Θηβών κ.α..

Οι υπάλληλοι του δήμου δίνουν καθημερινά «μάχη« για την καθαριότητα της ευρύτερης περιοχής και περιγράφουν στον Αθήνα 9.84 την εικόνα που αντιμετωπίζουν κάθε πρωί.
Την ίδια ώρα, καταστηματάρχες και κάτοικοι μιλούν για κλοπές γύρω από τα νοσοκομεία, με τους υπαλλήλους του δήμου να βρίσκουν ενίοτε πεταμένα άδεια πορτοφόλια και τσάντες.

Οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, επισημαίνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς το πρόβλημα καταγράφεται εδώ και περίπου 4 χρόνια. «Η Αστυνομία έρχεται κατά διαστήματα σε επιχειρησιακούς ελέγχους. Η περιοχή καθαρίζει για μια μέρα και την επόμενη επιστρέφουν. Κανένας δεν τολμά να τους πει κάτι. Έχουν κάνει «γκέτο» στην περιοχή», πρόσθεσε ένας από τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

«Το συγκεκριμένο πρόβλημα», προσθέτουν, «αντί να επιλυθεί, φαίνεται ότι έχει διογκωθεί τους τελευταίους μήνες. Οι κλοπές δίνουν και παίρνουν… Ορισμένες φορές βρίσκουμε πεταμένες τσάντες και πορτοφόλια. Βομβαρδισμένο τοπίο από τόνους σκουπιδιών αλλά και περιττώματα σε σημεία που περνάει κόσμος και παίζουν παιδάκια. Απέναντι από τα νοσοκομεία έχει και μια παιδική χαρά του δήμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των παιδιών».

Κάτοικοι επισημαίνουν ότι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα «χρειάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής», κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Στην συνέχεια, προσθέτουν, πρέπει «οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με την Αστυνομία να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια μόνιμη λύση για το πρόβλημα».

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα