back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Κηφισό, λόγω τροχαίου. Στο ρεύμα ανόδου η κίνηση είναι πολύ αυξημένη από τον Βοτανικό έως τη Νέα Χαλκηδόνα και στην κάθοδο από την Μεταμόρφωση έως το Αιγάλεω. Αυξημένη η κίνηση και στην Κηφισιάς στην κάθοδο, στην Αλεξάνδρας και την άνοδο της Λ. Συγγρού.

Σε τροχιά μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μπήκαν ήδη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ σημαντική βουτιά 13,9% κατέγραψε η ζήτηση ρεύματος τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης.

Ήδη από τον Ιούνιο καταγράφηκε τάση μείωσης της κατανάλωσης εξαιτίας των φουσκωμενων λογαριασμών, ωστόσο τον Ιούλιο, μήνα με παραδοσιακά υψηλή κατανάλωση, υπήρξε η πρώτη μεγάλη βουτιά της τάξης του 11,8%. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, καθώς φαίνεται πως η μείωση ρεύματος θα αγγίξει το 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Μεγάλο στοίχημα η εξοικονόμηση ενέργειας από τον Οκτώβριο, όταν θα τεθεί σε ισχύ και το νέο μοντέλο με μπόνους σε όσους μειώσουν την κατανάλωση.

Εισερχόμαστε σε περίοδο προκλήσεων, προειδοποίησε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ, τονίζοντας ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, παρακολουθούν την κατάσταση με τις τιμές του πετρελαίου και επιθυμούν να υπάρχει μια ισορροπία στις αγορές.

Όπως εξήγησε, “δεν επιθυμούμε μία δραστική αύξηση στις τιμές του πετρελαίου ή μία κατάρρευση”.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν χθες κατά 2 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο τιμών εννιαμήνου.

Τα συμβόλαια για τις παραδόσεις Νοεμβρίου του Brent έκλεισαν με μειωμένη τιμή στα 84,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο μειώθηκε στα 76,71 δολάρια.

Νέα απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που συνέρχεται στις 11 το πρωί.

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, διαμήνυσε εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, που απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει η χώρα του εναντίον της Ελλάδας και μίλησε για “μεγάλη Τουρκία” που κάποιοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν και ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία των δημοψηφισμάτων σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον μερικό ή πλήρη έλεγχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Στόχος είναι η προσάρτησή τους στη Ρωσία. Καταδικάζουν το Κίεβο και η Δύση, τονίζοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το αποτέλεσμα.

Στρατεύματα στα σύνορα με τη Γεωργία στέλνει η Ρωσία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη φυγή περισσότερων εφέδρων από τη χώρα, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι σχεδιάζει να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να κλείσει τα σύνορα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 250.000 στρατεύσιμοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Στο Ιράν, τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights που έχει την έδρα της στο Όσλο. Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ ζητησε να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την επέλαση της κακοκαιρίας Bogdan – Την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων μέσω του 112 ζητά η Πολιτική Προστασία σε Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο και νησιά Ιονίου. Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κέρκυρα. Πιθανότητα για διάσπαρτες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στην Αττική σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου .

Τροποποιήσεις στη συχνότητα διέλευσης των συρμών στη γραμμή 3 του μετρό ανακοίνωσε για σήμερα η ΣΤΑΣΥ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την επέκταση στους τρεις νέους σταθμούς του Πειραιά.

Ύστατο φόρο τιμής στον δολοφονημένο πρώην πρωθυπουργό τους Σίνζο Άμπε αποτίουν σήμερα χιλιάδες Ιάπωνες. Η κρατική κηδεία του Άμπε που εξελίσσεται αυτή την ώρα στο Τόκιο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και διαδηλώσεις κυρίως λόγω του υπέρογκου κόστους που φθάνει τα 12 εκ ευρώ.

Διαστημόπλοιο της NASA χτύπησε αστεροειδή με σκοπό να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας, κατά τη διάρκεια αποστολής άνευ προηγουμένου με σκοπό η ανθρωπότητα να μάθει πώς θα προστατευτεί από δυνητική μελλοντική απειλή.

Το σκάφος-καμικάζι, λίγο μικρότερο από αυτοκίνητο, έπεσε με ταχύτητα η οποία ξεπερνούσε τα 20.000 χιλιόμετρα την ώρα πάνω στον αστεροειδή, στις 2 κα 14 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Ομάδες της NASA, που βρίσκονταν στο κέντρο ελέγχου αποστολής στο Μέριλαντ, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές τη στιγμή της πρόσκρουσης.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι στην Αττική με βροχές μικρής διάρκειας- Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα