back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η οδός Μητροπόλεως από την πλατεία Συντάγματος λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε νωρίτερα στην Πολυτεχνειούπολη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για ναρκωτικά.

Με πλούσια ατζέντα, αλλά και υπό την σκιά των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει εκ νέου μηνύματα για το σκηνικό έντασης που εξακολουθεί να καλλιεργεί η Άγκυρα με καθημερινές δηλώσεις αξιωματούχων και με το διάβημα στο οποίο προέβη.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Τουρκικής προκλητικότητας, η οποία ενισχύθηκε και από τις χθεσινές νέες δηλώσεις Ερντογάν, το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα -όπως είχε διαφανεί μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν- απομακρύνεται από τον ορίζοντα.

Στην τσεχική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. O κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η χώρα μας συμφωνεί με την πρόσκληση της Τουρκίας στην πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι θα πρέπει η γειτονική χώρα να γνωρίζει πως εάν παρεβρεθεί σε ένα ευρωπαϊκό forum, “θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ελληνική επιχειρηματολογία και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το εάν αυτή η ρητορική ακρότητα και η αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας συνάδει με μία χώρα η οποία επιθυμεί να έχει στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη”.

Προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 στα σουηδικά και δανέζικα ύδατα εξέδωσαν νωρίτερα οι ναυτιλιακές αρχές της Σουηδίας . «Υπάρχουν δύο διαρροές στον Nord Stream 1, μία στη σουηδική αποκλειστική οικονομική ζώνη και μία στη δανέζικη αποκλειστική οικονομική ζώνη. Είναι κοντά η μία στην άλλη», δήλωσε εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τις διαρροές. Χθες η Δανία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε διαρροή φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Οι δανικές αρχές χαρακτήρισαν την διαρροή αυτή, που εντοπίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου Μπόρνχολμ, «επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα» προσθέτοντας πως απέκλεισαν μια ζώνη σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από το σημείο.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία των δημοψηφισμάτων σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον μερικό ή πλήρη έλεγχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, με στόχο την προσάρτησή τους στη Ρωσία. Καταδικάζουν το Κίεβο και η Δύση, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τα αποτελέσματά των δημοψηφισμάτων. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ανακοινώσει την ένταξη κατεχόμενων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία -το πιθανότερο- κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας του στις 30 Σεπτεμβρίου. “Οι Ουκρανοί, που βοηθούν στη διενέργεια των δημοψηφισμάτων, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για προδοσία και ποινές κάθειρξης τουλάχιστον πέντε ετών”, προειδοποίει σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου .

Σε τροχιά μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μπήκαν ήδη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ σημαντική βουτιά 13,9% κατέγραψε η ζήτηση ρεύματος τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης τάσης.

Ήδη από τον Ιούνιο καταγράφηκε τάση μείωσης της κατανάλωσης εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών, ωστόσο τον Ιούλιο, μήνα με παραδοσιακά υψηλή κατανάλωση, υπήρξε η πρώτη μεγάλη βουτιά της τάξης του 11,8%. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, καθώς φαίνεται πως η μείωση ρεύματος θα αγγίξει το 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Μεγάλο στοίχημα η εξοικονόμηση ενέργειας από τον Οκτώβριο, όταν θα τεθεί σε ισχύ και το νέο μοντέλο με μπόνους σε όσους μειώσουν την κατανάλωση.

Μικρή ανακούφιση στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί που κινούνται με φυσικό αέριο, αποτελεί η απόφαση της ΔΕΠΑ Εμπορίας να προχωρήσει από τις 4 Οκτωβρίου σε μείωση κατα 25% στην τιμή του φυσικού αερίου κίνησης, δηλαδή να πωλείται από 1,75, 1,30 ευρώ ανά κιλό. Ο συνολικός στόλος οχημάτων ταξί που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο στη χώρα μας ανέρχεται σε 3.000. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων για τη μέγιστη στήριξη οικιακών καταναλωτών και επαγγελματιών, απέναντι στην ακρίβεια στον τομέα της ενέργειας.

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται σήμερα ένας 46χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 13χρονης κόρης της συντρόφου του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κατηγορούμενος με βία και απειλές κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι τα τελευταία δυο χρόνια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όταν απουσίαζε η μητέρα της από το σπίτι.

Τροποποιήσεις στη συχνότητα διέλευσης των συρμών του στη γραμμή 3 του μετρό ανακοίνωσε για σήμερα η ΣΤΑΣΥ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την επέκτασή του στους τρεις νέους σταθμούς του Πειραιά.

Ένα πλούσιο πλέγμα προγραμμάτων άθλησης προσφέρει ο δήμος Αθηναίων στους δημότες του, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Τα φετινά προγράμματα άθλησης ξεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι Σάββατο -τις πρωινές ώρες- και απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες δημότες της Αθήνας. Περισσότερα θα βρείτε στο site του σταθμού μας στο 3w.athina984.gr.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι στην Αττική με βροχές μικρής διάρκειας- Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα