back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

EY ZHN 27-09-2022

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 27-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ

ΕΥ ΖΗΝ 22-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 20-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 19-03-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-03-2024

Οι μυρμηγκιές προκαλούνται από έναν ιό, ο οποίος είναι εξαιρετικά μεταδοτικός από άτομο σε άτομο και από τη μία περιοχή του σώματος στην άλλη. Για να περιοριστεί μία μυρμηγκιά στο σημείο όπου αρχικά εμφανίζεται, απαιτείται προσοχή και συστηματική φροντίδα. Μεταδίδεται από άμεση δερματική επαφή με επαφή με μολυσμένη επιφάνεια, αφού η διάρκεια επιβίωσής του είναι μεγάλη.

Τα παιδιά είναι ευκολότερο να τον κολλήσουν μέσα στο σπίτι τους από τους γονείς ή τα αδέλφια τους. Μπορεί επίσης να τον κολλήσουν από συνομηλίκους τους με τους οποίους έχουν άμεση σωματική επαφή κατά το παιχνίδι ή την άθληση. Οι πελματιαίες μυρμηγκιές είναι πιθανότερο να αποκτηθούν σε σημεία όπου περπατά κάποιος χωρίς παπούτσια. Τέτοιοι χώροι είναι, λ.χ., το γυμναστήριο, τα αποδυτήρια ή οι πισίνες. Για να εισέλθει στον οργανισμό, όμως, πρέπει να βρει ένα άνοιγμα, συνήθως μια εκδορά ή πληγή.

Οι μυρμηγκιές μπορεί να υποχωρήσουν και χωρίς θεραπεία. Υπολογίζεται ότι:

Τα δύο τρίτα των μυρμηγκιών υποχωρούν χωρίς καμία θεραπευτική παρέμβαση σε 2 χρόνια

Τα τρία τέταρτα σε 3 χρόνια όταν κάποιος έχει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτό όμως δεν συνιστάται διότι στο μεσοδιάστημα ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, οδηγώντας σε περισσότερες μυρμηγκιές. Επιπλέον, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες μετάδοσής του σε άλλα μέλη της οικογένειας και του οικείου περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό προτείνεται η άμεση αντιμετώπισή τους. Υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή μήνες. Άλλες γίνονται στο σπίτι και άλλες στο ιατρείο. Η επιλογή εξαρτάται από το σημείο, την προτίμηση του ασθενή και την ηλικία του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα