back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γ. Χρυσοστόμου: Το ερώτημα αιωρείται αναπάντητο, τι είναι δυνατότερο, το πρέπει ή το θέλω

Διαβάστε επίσης

Αυλαία ρίχνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, η παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου που ενσαρκώνει τον Αχιλλέα, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Αριστέα Γιάννου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παράσταση, στο σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, στη δυσκολία του ρόλου του, αλλά και στα αναπάντητα ερωτήματα της Ιφιγένειας, που παραμένουν αναπάντητα. «Το ερώτημα αιωρείται, αναπάντητο. «Τι είναι δυνατότερο, το πρέπει ή το θέλω» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο σκηνοθέτης της παράστασης είδε την ιστορία της Ιφιγένειας όχι ως ιστορία του χθες, αλλά του σήμερα, ίσως και του αύριο: «Είχε μια πολύ καλή ιδέα προκειμένου να μας πει ότι ακόμα και μετά από πάρα πολλά χρόνια τα ίδια θέματα θα απασχολούν τους ανθρώπους».

Τέλος ανέφερε τη δυσκολία να ενσαρκώσει το ρόλο του Αχιλλέα καθώς ο ήρωας του ήταν 15 χρονών παιδί. «Σε εκείνη τη φάση του πολέμου ο Αχιλλέας ήταν 15 ετών και αυτά που έλεγε ήταν τα λόγια ενός παιδιού. ‘Έπρεπε λοιπόν να βρω μια άλλη αγνότητα ώστε να μιλήσω μέσω του Αχιλλέα. Πρόκειται για έναν περίεργο ήρωα καθώς πολύ γρήγορα και μέσα στον ίδιο του τον μονόλογο αλλάζει άποψη για τα πράγματα. Παλεύει μέσα του αν θέλει να λύσει τα θέματα με τη βία ή την διπλωματία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα