back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Περίπατος Φιλίας επιστρέφει δυναμικά στο Σύνταγμα 

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ και αποδοχής της διαφορετικότητας, πραγματοποιείται, για 7η χρονιά, ο Περίπατος Φιλίας από την Πλατεία Συντάγματος έως το Μοναστηράκι. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον οργανισμό «Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece», το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00 π.μ. και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Χορός, μουσική, face painting, ξυλοπόδαροι, ενημερωτικά περίπτερα και πολλές εκπλήξεις εντάσσονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι αρχικά να γιορτάσουμε τη φιλία η οποία είναι το μέσο για εμάς να πετύχουμε την κοινωνικοποίηση και τη συμπερίληψη ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η υπεύθυνη προγραμμάτων του οργανισμού «Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece » Βασιλική Σεϊμένη. «Όλα αυτά τα 7 χρόνια γιορτάζουμε στη Πλατεία Συντάγματος τη φιλία την αγάπη και τον σεβασμό».

«Σας περιμένουμε  όλους το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στον «Περίπατο Φιλίας» με πολλά διαδραστικά  δρώμενα  μουσική και χορό αλλά και ενημέρωση για τις δράσεις μας τα προγράμματά μας και την εξεύρεση εθελοντών. Θα χαρούμε να γνωρίζουμε νέους εθελοντές αλλά και νέες οικογένειες που ωφελούνται από το πρόγραμμα μας. Πρόκειται για  το «Πρόγραμμα Φιλίας», που αφορά στη δημιουργία σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε εθελοντές άτομα τυπικής ανάπτυξης με ανθρώπους  με νοητικές ή άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Συναντιούνται δύο φορές τον μήνα πραγματοποιώντας έξοδο για διάφορες δραστηριότητες και έχουν μια εβδομαδιαία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο σιγά σιγά επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων. Οι εθελοντές δεν απαιτείται να έχουν κάποια εξειδίκευση αλλά καλή διάθεση και χρόνο ενώ τους παρέχουμε και εκπαιδεύσεις», υπογραμμίζει η κα Σεϊμένη. 

Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece

Τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece δραστηριοποιούνται σε αμιγώς εθελοντική βάση από το 2011 υποστηρίζοντας άτομα άνω των 18 ετών με νοητικές ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Τον Οκτώβριο του 2016 συστάθηκε ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις για την υποστήριξη και την κοινωνική ενσωμάτωση της ομάδας στόχου.Τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece λειτουργούν και εναρμονίζονται στα πλαίσια των αρχών και κανόνων των Best Buddies International.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

09:30 Ώρα προσέλευσης – Check in

10:00 Έναρξη Δράσης Πλ. Συντάγματος (ενημέρωση κοινού, face painting, διάθεση μπαλονιών, μοίρασμα κερασμάτων-θα συνεχιστούν μέχρι και πριν την έναρξη του περιπάτου)

10:20 Καλωσόρισμα-Ομιλία Νέων Μελών της ομάδας Best Buddies Ambassadors-Πρεσβευτών

10:30 Ομάδα Καποέιρα- Capoeira – Jacobina Arte

11:00 Ομάδα Χορευτών – Casa De Arte Kabeiria

11:30 Ομάδα Κρουστών – Quilombο

11:45 Έναρξη Περίπατου Φιλίας

12:20 Άφιξη Μοναστηράκι (χορευτικά δρώμενα και αλληλεπίδραση με το κοινό)

13:00 Λήξη εκδήλωσης στο Μοναστηράκι

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της διασποράς από τον Covid-19, όπως αυτά ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συνιστάται η χρήση μάσκας σε όλη η διάρκεια της εκδήλωσης.

Καλλιόπη Ασλανίδου 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα