back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέο αυστηρό μήνυμα της Αθήνας προς την Άγκυρα με αφορμή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. «Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Νωρίτερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Άγκυρα επεσήμανε ότι «δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας». «Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς ,καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση” αναφέρει η ίδια τουρκική ανακοίνωση.

Κατηγορώ Νίκου Ανδρουλάκη εναντίον Γενς Στόλτενμπεργκ. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, με προσκεκλημένο τον γ.γ του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις.

Μεθαύριο Παρασκευή θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, για να συζητήσει τις διαρροές σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, για τους οποίους η Μόσχα και οι ευρωπαίοι εταίροι ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν. Οι διαρροές φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα πιθανολογούμενων δολιοφθορών, έχουν αναστατώσει τις αγορές ενέργειας και ενέτειναν τις ανησυχίες για θέματα ασφάλειας, ενώ πυροδότησαν και τις κατηγορίες μεταξύ Ρωσίας ΗΠΑ. Η Ρωσία, που μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την επιβολή κυρώσεων, λέει ότι η δολιοφθορά είναι πιθανή, χαρακτηρίζοντας ανόητες τις κατηγορίες ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Στις κατηγορίες της Ρωσίας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, πρέπει να απαντήσει αν οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις διαρροές, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι όλοι γνωρίζουμε την παραπληροφόρηση της Μόσχας. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας μετέδωσε ότι η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας ερευνά τις ζημιές που υπέστησαν οι αγωγοί ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας». Εν τω μεταξύ, η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τρεις διαρροές, που σημειώθηκαν σε διεθνή ύδατα, αλλά δύο ήταν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δανίας και μία στη σουηδική ΑΟΖ.

Το όδγοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, πρότεινε η Πρόεδρος της Κομισιόν. Οι νέες απαγορεύσεις εισαγωγών σε ρωσικά προϊόντα- που έρχονται ως πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση για μερική επιστράτευση, στις πυρηνικές απειλές και τα ψευδή δημοψηφίσματα- αναμένεται να στερήσουν από τη Ρωσία τουλάχιστον επτά δις ευρώ, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Οι προτάσεις της Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθούν με ομοφωνία από τις 27 χώρες της ΕΕ στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Νέο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος συντονισμού κυρώσεων του State Department Τζέιμς Ο’Μπράιεν.

Eν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποδέσμευση στρατιωτικής βοήθειας ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Ουκρανία, υπό τη μορφή στρατιωτικού αμυντικού εξοπλισμού.

Στο λαό της Ουκρανίας και τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απένειμε απόψε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών» για το 2022, στο πλαίσιο του 10ου Athens Democracy Forum, σε ειδική τελετή στο Ζάππειο. «Είναι ένα βραβείο ενάντια στη βαρβαρότητα του πολέμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας ότι το σύνθημα ελευθερία ή θάνατος της ελληνικής επανάστασης είναι επίκαιρο σήμερα στην Ουκρανία για το λαό της που μάχεται στην πρώτη γραμμή για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία τις Ευρωπαικές αρχές και αξίες. Μιλώντας διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία, για την ελευθερία και την ανθρωπιά. Ο αγώνας του Ουκρανικού λαού αφορά όλη την ανθρωπότητα, στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Bαριές κατηγορίες για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων αντιμετωπίζουν 23 από τους 32 συλληφθέντες ,κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι κατηγορούμενοι στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

25 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα