back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη», τονίζει σε μια αυστηρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, η οποία προτρέπει «τους παράγοντες που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει αποστρατιωτικοποιημένα νησιά στο Αιγαίο να επιδείξουν κοινή λογική».
«Η Τουρκία δεν έχει, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)», τονίζει το Υπουργείο και υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, επανέλαβε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, την Παρασκευή οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της νότιας Ευρώπης στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Πυρά Ανδρουλάκη στο γγ του ΝΑΤΟ, για τα ελληνοτουρκικά. Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πολλές φορές οι αναφορές σας ηχούν ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, με προσκεκλημένο τον Γενς Στόλτεμπεργκ.

Συγκαλείτε την Παρασκευή μετά από αίτημα της Ρωσίας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τις διαρροές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική, όπου η Ρωσία και οι Ευρωπαίοι εταίροι ξόδεψαν για την κατασκευή τους δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι διαρροές φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα πιθανολογούμενων δολιοφθορών, έχουν αναστατώσει τις αγορές ενέργειας, ενώ πυροδότησαν και τις κατηγορίες μεταξύ Ρωσίας ΗΠΑ.
Η Ρωσία, που μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την επιβολή κυρώσεων, λέει ότι η δολιοφθορά είναι πιθανή, χαρακτηρίζοντας ανόητες τις κατηγορίες ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Στις κατηγορίες της Ρωσίας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, πρέπει να απαντήσει αν οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις διαρροές, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι όλοι γνωρίζουμε την παραπληροφόρηση της Μόσχας. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, μετέδωσε ότι η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας ερευνά τις ζημιές που υπέστησαν οι αγωγοί ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας», ενώ η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για την πιθανολογούμενη δολιοφθορά .

Το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, πρότεινε η Πρόεδρος της Κομισιόν.
Οι νέες απαγορεύσεις σε εισαγωγές ρωσικών προϊόντων, που έρχονται ως πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση για μερική επιστράτευση, στις πυρηνικές απειλές και τα ψευδή δημοψηφίσματα, αναμένεται να στερήσουν στη Ρωσία τουλάχιστον 7 δισεκ ευρώ, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νέο πακέτο κυρώσεων ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος συντονισμού κυρώσεων του State Department Τζέιμς Ο’Μπράιεν.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για πιθανή χρήση πυρηνικών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη προειδοποίησε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
«Το να παίρνει κανείς τις δηλώσεις στα σοβαρά, να μην τις απορρίπτει, ως απλώς μια μπλόφα, αυτό δεν είναι σημάδι αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά ένδειξη πολιτικής σοφίας» υπογράμμισε η κα. Μέρκελ σε εκδήλωση για τον Χέλμουτ Κολ, ο οποίος όπως είπε η κ. Μέρκελ αν ζούσε σήμερα θα έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών, απένειμε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο κ Μπακογιάννης εξήρε το σθένος του λαού της Ουκρανίας που αγωνίζεται με θάρρος στην πρώτη γραμμή, επισημαίνοντας : “Δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική τους ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία”.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η ενότητα είναι εκείνη που εξασφαλίζει τη λειτουργία όλων σε συνδυασμό με την αληθινή ελευθερία. Η ενότητα δίνει ζωή στη δημοκρατία».

Bαριές κατηγορίες για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων αντιμετωπίζουν 23 από τους 32 συλληφθέντες, κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα