back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Βρισκόμαστε στην όψιμη φάση της COVID-19

Διαβάστε επίσης

28-09-2022

Στην εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε στην όψιμη φάση της COVID-19 και με ευνοϊκότερους όρους για την αντιμετώπισή της συγκριτικά με την αρχική περίοδο», προχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Να χαλαρώσουμε, χωρίς όμως να επαναπαυθούμε. Η αλληλεπίδραση μεταξύ ιού και κοινότητας βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο ισορροπίας. Ζούμε πλέον τα απόνερα της πανδημίας» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω του Αθήνα 984 και της συνομιλίας του με την Έλενα Μπρέγιαννη.

Ερωτηθείς για την αύξηση κατά 24% που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (19 έως 25 Σεπτεμβρίου) στον αριθμό των 44.775 νέων, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, είπε πως σχετίζεται με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές και την κινητικότητα των μαθητών.

«Έγινε μια κοινωνική μόχλευση, η οποία σε συνδυασμό με την υψηλή μεταδοτικότητα των κυρίαρχων στελεχών της Όμικρον, δημιουργεί ένα κάποιο κύμα κρουσμάτων… Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σημαντικοί είναι οι σκληροί δείκτες που αφορούν διασωληνώσεις και θανάτους και στους οποίους δεν καταγράφεται αύξηση, αλλά δείχνουν εσχάτως να σταθεροποιούνται. Κάτι που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι διανύουμε μια άλλη πανδημική φάση» ανέφερε ο κ Παναγιωτακόπουλος.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα: «Όπλα στη φαρέτρα μας για τη μάχη απέναντι στην πανδημία, είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, η ανοσιακή κάλυψη και τα αντιικά φάρμακα».

Επιπρόσθετα, απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων σημειώνοντας ότι «δεν συνιστά κινδυνολογία, αλλά πρόληψη βαριάς νόσησης και θανάτου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα