back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου SOLO στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει  στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!  Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου , καλεσμένη η  ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνική πολιτική στο Πάντειο και από πολύ μικρή ηλικία, ασχολήθηκε  με την μουσική και το τραγούδι. Το 2014, την ανακαλύπτει η Νατάσσα Μποφίλιου και την προτείνει στον συνθέτη Κώστα Τσίρκα, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού project. Όντως δύο χρόνια αργότερα, το Δεκέμβρη του 2016, κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με στοιχεία ποπ, γλυκός και νοσταλγικός με έντονο το ακουστικό στοιχείο με τίτλο «Μαζί το Χειμώνα». Από τότε έχει μοιραστεί τη σκηνή, είτε ως guest είτε σε δικές της παραστάσεις, με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Στάθης Δρογώσης, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Παυλίνα Βουλγαράκη , η Δήμητρα Σελεμίδου, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης. Το καλοκαίρι του 2019, συνεργάζεται με τον Μάριο Φραγκούλη και περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο με σημαντική στιγμή την παρουσία της στο Ηρώδειο. Το 2020, ολοκληρώνεται η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, ένα mini album με τίτλο «Καταφύγιο». Το καλοκαίρι του 2022 περιόδευσε στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δυο ακόμα σημεία αναφοράς στην πορεία της αποτελούν: Η ερμηνεία της, σε πρώτη εκτέλεση, στο τραγούδι «Η Φυλακή Της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου.

Η συμμετοχή της στον δίσκο Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ, με το τραγούδι «Δεν θα ξαναγαπήσω», μια διασκευή του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.  Το φθινόπωρο του 2022 θα κυκλοφορήσει τον τρίτο προσωπικό της δίσκο σε μουσική Κώστα Τσίρκα, στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Νάντιας Δουλαβέρα, (έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο single τίτλο “Μυθιστόρημα” ) ενορχήστρωση Αλέξανδρου Λιβιτσάνου σε παραγωγή του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 21:30 θα εμφανιστεί στο Faust σε ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο του επερχόμενου δίσκου της.

Επιμέλεια -Παραγωγή εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα