back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιράν: Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει λυπήσει όλους μας, δηλώνει ο πρόεδρος Ραϊσί

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει “λυπήσει” τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά προειδοποίησε ότι το “χάος” δεν θα γίνει αποδεκτό εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της.

“Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί”, δήλωσε ο Ραϊσί προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του, δήλωσε. Οι αρχές πρέπει να είναι ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων, τόνισε ο Ραϊσί.

Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν τονίζοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι Φρουροί της Επανάστασης, θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας. “Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας που συγκρούστηκαν με διαδηλωτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα