back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Ζάγκα: Να “ξηλώσουν” τα πρατήρια που νοθεύουν καύσιμα, με πρόστιμα και ολιγοήμερο κλείσιμο το πρόβλημα δεν λύνεται

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της νοθείας καυσίμων, όπως ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να απομονωθούν οι παραβάτες.

«Την έχουν φτιάξει πολύ όμορφα την ιστορία τους όλοι αυτοί που νοθεύουν καύσιμα– εγώ τους λέω παρακράτος- και πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτό το “ψάξιμο” της κυβέρνησης για το πως θα τους κάνει τσακωτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής για να μπει φραγμός στη νοθεία καυσίμων πρέπει να κλείνουν τα πρατήρια που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα και να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους.

«‘Όταν “πιάσεις” ένα πρατήριο υγρών καυσίμων να κάνει νοθεία πρέπει να το “ξηλώσεις”, με πρόστιμα και κλείσιμο του πρατηρίου για λίγες μέρες το πρόβλημα δεν λύνεται», υπογράμμισε.

«Το μεγάλο παιχνίδι είναι στη νοθεία. Εκτός του ότι σας αδικούν στην τσέπη, καταστρέφουν και το αυτοκίνητό σας. Αυτό που είπε ο αρμόδιος υπουργός, ότι κάτω από 50% δεν πιάνουμε τη νοθεία, δεν το δέχομαι. Και κάτω από 10% την πιάνουμε, είναι ξεκάθαρο αυτό. Τα αυτοκίνητα χαλάνε είτε είναι 60% νοθευμένο το καύσιμο είτε 10%» ανέφερε και πρόσθεσε πως «η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και πολλές φορές ξεπερνά τα χίλια ευρώ».

Σύμφωνα με την κ.Ζάγκα, «όταν ο καταναλωτής βλέπει μια κραυγαλέα χαμηλή τιμή, να υποψιάζεται και την ποιότητα του καυσίμου.  Πολλές φορές αυτοί πωλούν και πιο κάτω από την τιμή που πουλάει το διυλιστήριο». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα