back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Κ. Μπακογιάννης απένειμε στον Β. Ζελένσκι το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας, απόψε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για βραβείο ενάντια στη Βαρβαρότητα του πολέμου. Το σύνθημα ελευθερία ή θάνατος της ελληνικής επανάστασης, τόνισε, είναι επίκαιρο σήμερα στην Ουκρανία για το λαό της που μάχεται στην πρώτη γραμμή για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία τις Ευρωπαικές αρχές και αξίες.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας διαδικτυακά, τόνισε ότι αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία. Για την ελευθερία και την ανθρωπιά. Ο αγώνας του Ουκρανικού λαού αφορά όλη την ανθρωπότητα, στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι εργασίες του συνεδρίου με τον τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατία και τώρα τι», θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Newsroom, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα