back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη επένδυση σε ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα ανακοινώνει η Google σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του πρωθυπουργού.

Για σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα cloud region στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια δυναμική επένδυση που μπορεί να προσφέρει στο ΑΕΠ της χώρας παραπάνω από 2 δισ. ευρώ έως το 2030 και να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

“Οι διαρροές στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική έγιναν σε μια περιοχή που βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ”, λέει η Μόσχα, στη σκιά των αιχμών της Δύσης για δολιοφθορά.

“Συνέβησαν στις εμπορικές και οικονομικές ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας, που είναι ΝΑΤΟκεντρικές χώρες”, ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Αν και κανένας από τους αγωγούς δεν χρησιμοποιούνταν την ώρα που συνέβησαν οι φερόμενες εκρήξεις, ήταν γεμάτοι αέριο που αναβλύζει από τη Βαλτική θάλασσα.

Η Δανία εκτιμά ότι την Κυριακή θα έχουν αδειάσει πλήρως οι αγωγοί. Το πρωί, το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε και τέταρτη διαρροή αερίου.

Μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας επετεύχθη μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της TotalEnergies για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψε συμφωνία για την ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας για τους επόμενους πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο 2023 για την προμήθεια LNG με δύο πλοία μεταφοράς ανά μήνα.

Υπογράφηκε η Άδεια Λειτουργίας για το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, η οποία επιτρέπει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του από την 1η Οκτωβρίου. Παρόμοιο έγγραφο εκδόθηκε και από τη βουλγαρική πλευρά.     

Πρόγραμμα ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης παλαιών ηλιακών θερμοσιφώνων, ή της εγκατάστασης νέων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στο κέρδος των επιχειρήσεων που εμπορεύονται καυσόξυλα και πέλετ για θέρμανση. 

Στην τελική ευθεία το έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κακοπληρωτών ηλεκτρικής ενέργειας και των χρεών που ξεπερνούν τα 1,2 δισ. ευρώ προς τις εταιρείες παροχής ενέργειας. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας για να γίνει πράξη η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.   

Με βάση αυτήν, δίνεται η δυνατότητα στους προμηθευτές να «κόβουν το ρεύμα» πρώην πελάτη τους ακόμη κι αν αυτός έχει αλλάξει πάροχο.

Αλλο ένα αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών 15χρονος Μολδαβός που επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 16χρονο έξω από σχολικό συγκρότημα στην Καισαριανή. Ο δράστης πλησίασε  το θύμα και του επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την Αστυνομία πριν από την επίθεση, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο του 16χρονου με άλλον ανήλικο για προσωπικές διαφορές.

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε στη Βουλή υπαινικτικό σχόλιο της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη, περί αύξησης των περιουσιακών του στοιχείων ενόσω ασκεί τα υπουργικά του καθήκοντα.

Για επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα έκανε λόγο ο κ. Πλεύρης, ο οποίος κατηγόρησε τη βουλευτή ότι στην προκειμένη περίπτωση συμπεριφέρθηκε ως τρολ του Διαδικτύου. «Η αύξηση της περιουσίας μου οφείλεται στο θάνατο της μητέρας μου και ό,τι απέκτησα τα τελευταία δύο χρόνια είναι από κληρονομιά» ανέφερε σε έντονο ύφος ο υπουργός, και παρέπεμψε στη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης.

«Θα μπω στο Πόθεν Έσχες σας και θα επανέλθω…Μπορεί για το συγκεκριμένο θέμα να σας αδίκησα αλλά έχετε ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην Υγεία», απάντησε η κ. Απατζίδη.

Απεργίες και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία σήμερα, με αιτήματα την αύξηση μισθών και την κατάργηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Εμμανουέλ Μακρόν με στόχο να έχει υιοθετηθεί πριν από το τέλος του χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάλυσης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε περίπτωση υπερψήφισης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ολιβιέ Ντισόπτ.

Στη Γερμανία, «πληθωρισμός, ύφεση, απώλεια ευημερίας», είναι ο τίτλος  έκθεσης των κορυφαίων γερμανικών οικονομικών ινστιτούτων. Προβλέπουν ότι λόγω της ενεργειακής κρίσης η οικονομία της χώρας διολισθαίνει σε ύφεση κατά το χειμερινό εξάμηνο.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα