back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από το Μοσχάτο έως την Λένορμαν.

Νέα επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας την ότι είναι διατεθειμένη να προκαλέσει σε οποιαδήποτε χώρα “λουτρό αίματος” και “έγχρωμες επαναστάσεις”, αναφερόμενος στα αντικαθεστωτικά κινήματα που αναπτύχθηκαν σε αρκετά μετασοβιετικά και βαλκανικά κράτη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 , χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει σε ποιά κράτη αναφέρεται. Αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει το σχετικό διάταγμα για την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών τηςΟυκρανίας. Στη Μόσχα οι ηγέτες των τεσσάρων αυτονομιστικών περιοχών. Aναμένεται, επίσης, ομιλία Πούτιν ενώπιον των μελών της Δούμας και του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας .

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις διαρροές στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική. “Έγιναν σε μια περιοχή που βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ”, δηλώνει η Μόσχα , η οποία ζητά αντικειμενική διεθνή έρευνα. Αύριο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το θέμα, κατόπιν ρωσικού αιτήματος. Η διαρροή αερίου είναι πιθανό να σταματήσει τη Δευτέρα, δήλωσε στο Reuters η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν προβλέψεις, για τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού μέχρι να εκτιμηθεί η ζημιά.

Εν τω μεταξύ, και τέταρτη διαρροή αερίου εντόπισε το Λιμενικό της Σουηδίας. Οι αγωγοί θα έχουν αδειάσει πλήρως την Κυριακή, εκτιμά η Δανία.

Για “δολιοφθορά” έκανε λόγο και επισήμως το ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει συλλογικά, με τη Συμμαχία να κάνει λόγο για πρώτη φορά για στρατιωτική απάντηση, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal.

Η πρόεδρος της Κομισιόν αψηφώντας τις εκκλήσεις 15 κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και φωνές από το Κολέγιο των Επιτρόπων, δεν θα προτείνει εφαρμογή πλαφόν στις τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Politico.

Ακυρώθηκε το δείπνο που θα παρέθετε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρισκόταν στην Ελλάδα για να απευθύνει ομιλία στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum που φέτος κλείνει δέκα χρόνια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στη Σόφια.

Την εισαγωγή ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου, ένα σχέδιο κόστους έως και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των εταιρειών από το υψηλό ενεργειακό κόστος, ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Καθοριστικής σημασίας συμφωνία για την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της Total. Αφορά την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου,για τους επόμενους πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο 2023, με δύο πλοία μεταφοράς ανά μήνα.

Υπεγράφη και η Άδεια Λειτουργίας για το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB, η οποία επιτρέπει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του από μεθαύριο, 1η Οκτωβρίου.

Εν μέσω ισχυρών πιέσεων στην Ευρώπη, η Αθήνα έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 788 μονάδες. Κλυδωνισμοί στα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στοιχεία σοκ για τον πληθωρισμό στη Γερμανία. Έφτασε στο 10%, ρεκόρ 70 ετών.

Η Ελλάδα θα διατηρήσει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη φέτος, εκτιμά o Μoody’s. Ωστόσο προειδοποιεί για απότομη επιβράδυνση το 2023 .Ετος δύσκολο για όλη την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάχθηκαν σήμερα υπέρ μίας νέας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων τον Οκτώβριο, πιθανότατα κατά 0,75%, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να φθάσει σε νέο επίπεδο – ρεκόρ. Αύριο οι ανακοινώσεις από τη Eurostat.

“Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο”, διαμήνυσε προς την Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Σκαραμαγκά, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου “Υποπλοίαρχος Βλαχάκος”.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την αναβολή της δίκης τους οι επτά από τους συλληφθέντες από την επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ,την περασμένη Τρίτη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η 22χρονη δόκιμη αστυφύλακας που συνελήφθη στην επιχείρηση.

Απέρριψε τις τρείς τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για την ΕΥΠ η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Υγείας, δεσμευόμενη ωστόσο ότι οι προτάσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο της διαβούλευσης ενός συνολικού νομοσχεδίου για τη λειτουργιά της ΕΥΠ που θα φέρει προσεχώς η κυβέρνηση στη Βουλή.

13 συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αττική.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-1 σετ την Βελγίδα Ζανέφσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Πάρμα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα