back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην υπεράσπιση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο και τη δέσμευση για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,κατά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην ανεξαρτησία, ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, έναντι της ρωσικής εισβολής. Ενημέρωσε επίσης την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράφει το σχετικό διάταγμα, για την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, παρουσία των τεσσάρων διορισμένων από τη Μόσχα ηγετών των περιοχών αυτών. Θα μιλήσει επίσης ενώπιον του ρωσικού κοινοβουλίου, της Άνω και της Κάτω Δούμας. Σήμερα εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τη Δύση, την οποία κατηγόρησε ότι υποκινεί “έγχρωμες επαναστάσεις” στις χώρες της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και ότι είναι διατεθειμένη να προκαλέσει σε οποιαδήποτε χώρα “λουτρό αίματος”. Πρόσθεσε δε ότι μια “πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη” είναι σε διαδικασία σχηματισμού “μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας”. Κι ότι “μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει”, κάτι που, όπως είπε με νόημα, “οι ΗΠΑ αρνούνται να δεχθούν…”.

Συνεχίζεται, την ίδια ώρα, το θρίλερ με τις διαρροές στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική. Με βάση τις πηγές του γερμανικού Spiegel, υπολογίστηκε ότι για την καταστροφή των σωλήνων πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα συγκρίσιμο με εκείνο 500 κιλών ΤΝΤ. “Οι εκρήξεις έγιναν σε μια περιοχή που βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ”, δηλώνει η Μόσχα, ζητώντας να είναι αντικειμενική η διεθνής έρευνα που θα διεξαχθεί για το θέμα. Αύριο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν ρωσικού αιτήματος. Για “δολιοφθορά” έκανε λόγο και επισήμως το ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει συλλογικά, με τη Συμμαχία να κάνει λόγο για πρώτη φορά για στρατιωτική απάντηση, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal.

Αύριο συναντώνται εκτάκτως οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, προκειμένου να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στο ενεργειακό ζήτημα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αψηφά τις εκκλήσεις 15 κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και φωνές από το Κολέγιο των Επιτρόπων, και δεν θα προτείνει εφαρμογή πλαφόν στις τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η κ. φον ντερ Λάιεν βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στο Athens Democracy Forum. Το δείπνο που θα της παρέθετε, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός, ματαιώθηκε, λόγω αναχώρησής της. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. φον ντερ Λάιεν θα συναντηθούν το Σάββατο, στη Σόφια.

Υπέρ του πλαφόν, αλλά στο ρωσικό φυσικό αέριο μόνο, τάχθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

”Η ενεργειακή κρίση συνιστά απειλή και για την ίδια τη Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε άμεσα κοινή ευρωπαική λύση και ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας στις κοινωνίες μας” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ,τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του ATHENS DEMOCRASY FORUM.

Διαρκείς και καθημερινές οι τουρκικές προκλήσεις. Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε απόψε “Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο, να μοιραστούν δίκαια τα πλούτη” .

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα έξω από το Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 30χρονος φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας στην Πολυτεχνειούπολη, όταν δέκα άτομα ήθελαν να τον επισκεφθούν. Ωστόσο αποχώρησαν όταν οι αστυνομικοί τους είπαν ότι απαγορεύεται να τον δουν. Προσήχθη όμως ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, που δηλώνει συγγενής του 30χρονου ,ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα άλλα δύο μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, διευρύνει διαρκώς το δημοσκοπικό του προβάδισμα, έναντι τού νυν προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου

24 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα