back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται, το θρίλερ με τις διαρροές στους αγωγούς του Nord Stream στη Βαλτική. Με βάση τις πηγές του γερμανικού Spiegel, υπολογίστηκε ότι για την καταστροφή των σωλήνων πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα συγκρίσιμο με εκείνο 500 κιλών ΤΝΤ. “Οι εκρήξεις έγιναν σε μια περιοχή που βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ”, δηλώνει η Μόσχα, ζητώντας να είναι αντικειμενική η διεθνής έρευνα που θα διεξαχθεί για το θέμα. Αύριο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν ρωσικού αιτήματος. Για “δολιοφθορά” έκανε λόγο και επισήμως το ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει συλλογικά, με τη Συμμαχία να κάνει λόγο για πρώτη φορά για στρατιωτική απάντηση, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal.

Αύριο η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αψηφά τις εκκλήσεις 15 κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και φωνές από το Κολέγιο των Επιτρόπων, και δεν θα προτείνει εφαρμογή πλαφόν στις τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Υπέρ του πλαφόν, αλλά στο ρωσικό φυσικό αέριο μόνο, τάχθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Στη Σόφια θα γίνει η συνάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την αναβολή τού αποψινού τους δείπνου
στην Αθήνα. Η Πρόεδρος της Κομισιόν βρέθηκε στη χώρα μας ,για να απευθύνει ομιλία στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum που φέτος κλείνει δέκα χρόνια.

”Η ενεργειακή κρίση συνιστά απειλή και για την ίδια τη Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε άμεσα κοινή ευρωπαική λύση και ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας στις κοινωνίες μας” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από το βήμα του Athens Democracy Forum.

Διαρκείς και καθημερινές οι τουρκικές προκλήσεις. Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε απόψε “Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο, να μοιραστούν δίκαια τα πλούτη” .

Αύριο στις δέκα το πρωί θα καταθέσει ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην υπεράσπιση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο και τη δέσμευση για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,κατά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην ανεξαρτησία, ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, έναντι της ρωσικής εισβολής. Ενημέρωσε επίσης την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, υπογράφει αύριο ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα μιλήσει επίσης ενώπιον του ρωσικού Κοινοβουλίου, της Άνω και της Κάτω Δούμας ,ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τη Δύση, την οποία κατηγόρησε ότι υποκινεί “έγχρωμες επαναστάσεις” στις χώρες της πρώην Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και ότι είναι διατεθειμένη να προκαλέσει σε οποιαδήποτε χώρα “λουτρό αίματος”. “Μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη είναι σε διαδικασία σχηματισμού”, δήλωσε με έμφαση, ο Ρώσος Πρόεδρος. Πάντως, το “κόκκινο τηλέφωνο” μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον λειτουργεί, αποκάλυψε, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Όπως ανέφερε ο υπουργός με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του δημοσίου, καθώς μέχρι πρότινος κάθε φορέας εξέδιδε προκήρυξη με την ακριβή περιγραφή των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό, η οποία συνδεόταν πάντα με τη συγκεκριμένη θέση και τον συγκεκριμένο φορέα.

Στο αρχείο για δεύτερη φορά τίθεται η μηνυτήρια αναφορά του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου με καταγγελίες σε βάρος της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη μηνυτήρια αναφορά, που είχε αρχικά αρχειοθετηθεί, ανασύρθηκε από το αρχείο και ξεκίνησε νέος κύκλος ερευνών με αφορμή ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Με έντονη ανησυχία αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στην έκβαση των ιταλικών βουλευτικών εκλογών, και τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι, με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν με έμφαση την τοποθέτησή του. Η αναφορά Μπάιντεν έγινε με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ενδεχόμενο κατάκτησης της πλειοψηφίας από τους Ρεπουμπλικανούς τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και στη Γερουσία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα