back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Google ανοίγει στην Ελλάδα την πρώτη cloud region για τη Ν.Α. Ευρώπη – 20.000 θέσεις εργασίας

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη cloud region για την Νοτιοανατολική Ευρώπη με έδρα την Ελλάδα  ανακοίνωσε η Google  μια υπηρεσία με  την οποία θα παρέχονται χώρος αποθήκευσης και υπηρεσίες cloud στους διεθνείς πελάτες της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Αντερ Φοξ- Μάρτιν κατά τη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα «ανακοινώνουμε επίσημα ένα ορόσημο στην ολοένα και εντεινόμενη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Google».

Η παρουσίαση των επενδύσεων έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Google Cloud International ο νέος χώρος cloud «θα είναι δομημένος πάνω στην καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει. Θα παρέχει μια πλατφόρμα που θα λειτουργήσει ως θεμέλιο για την ανάπτυξη για τις ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και όλους τους κλάδους. Η πλατφόρμα θα επιτρέψει σε όλους τους ελληνικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα data τους, να ξεκλειδώσουν την αξία στα data τους, να στηρίξουν αποφάσεις που θα στηρίζονται στα data. Και αυτό θα καταστεί εφικτό μέσω της πλατφόρμας η οποία θα δίνει πρόσβαση στις πιο εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης».

Η επένδυση αναμένεται να εισφέρει παραπάνω από 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ έως το 2030 και να δημιουργήσει περίπου 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.

Η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας παραμένει σταθερά ανοδική παρά το ασταθές διεθνές περιβάλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι «η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει εφαλτήριο προόδου για την χώρα μας», προσθέτοντας ότι όραμά του είναι «ένα ψηφιακό άλμα της χώρας» με πυλώνα το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0».
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η επένδυση της Google μπορεί να εισφέρει πάνω 2 δις στο ΑΕΠ της χώρας ως το 2030 και να δημιουργήσει κοντά στις 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων, «πόροι άνω των 10 δισ. από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευθούν σε όλους τους τομείς της παραγωγής, από τον πρωτογενή και την μεταποίηση μέχρι την βιομηχανία και τις υπηρεσίες».
Αναφέρθηκε εξάλλου στο γεγονός ότι «το ψηφιακό μας κράτος παρέχει ήδη στους Έλληνες πολίτες μια δέσμη 1500 υπηρεσιών μέσα από το gov. gr» και έκανε λόγο για «μία σιωπηλή επανάσταση που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και συνεχίζεται». «Σιωπηλή αλλά με εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό απόηχο που μεταφράζεται σε λιγότερη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία», όπως ανέφερε.
Υπογράμμισε τέλος την σημασία που αποδίδεται και «στη θωράκιση από συνεχώς αυξανόμενες κυβερνοαπειλες κάτι το οποίο συνιστά έναν βασικό πυλώνα της εθνικής μας άμυνας», όπως ανέφερε.
Newsroom Αθήνα 984, Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα