back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρ. Δούρου για δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: Απεχθές σώου των νοσταλγών του μαύρου παρελθόντος με την ανοχή της αστυνομίας

Διαβάστε επίσης

29-09-2022

Η Ρένα Δούρου, μέλος του ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Περιφερειάρχης, μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Μιχάλη Λεάνη για την παρακαταθήκη του Μανώλη Γλέζου με αφορμή την τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αγωνιστή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της Αριστεράς, παρουσία των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.
Γεγονός που συνέπεσε με την επικράτηση της ευρωδεξιάς στην Ιταλία, αλλά και τη δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, στην Αθήνα.

Αναφερόμενη στον Μανώλη Γλέζο τον οποίο ο Σάρλ ντε Γκώλ είχε χαρακτηρίσει «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης» έκανε λόγο για ένα σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στον φασισμό. «Δεν ήταν τυχαίο ότι επισκεπτόταν σχολεία και μιλούσε στα παιδιά για την Αντίσταση. Το έκανε με τη σκέψη πως αν κοπεί το νήμα της μνήμης κι αφήσουμε στη λήθη του αγώνες του πρόσφατου παρελθόντος, θα βλέπουμε τους σκελετούς του φασισμού να βγαίνουν από τις ντουλάπες».

Επιπρόσθετα, σχολίασε όσα συνέβησαν στη δίκη της ΧΑ στο Εφετείο. Όπως είπε «είχαμε ένα απεχθές σώου των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων. Μια χυδαία και προκλητική επανεμφάνιση της ακροδεξιάς και των νοσταλγών του μαύρου παρελθόντος, μια επιστροφή των φαντασμάτων του φασισμού. Όλα αυτά δηλαδή που πολέμησε ακατάπαυστα σε όλη του τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα