back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεύμα: Στο στόχαστρο οι κακοπληρωτές – Αποκοπές ρεύματος και σε πρώην πελάτες

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κακοπληρωτών ηλεκτρικής ενέργειας και των χρεών που ξεπερνούν τα 1,2 δισ. ευρώ προς τις εταιρείες παροχής ενέργειας .

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας με τη συμμετοχή των εταιρειών και της ΡΑΕ αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με σκοπό την επικαιροποίηση της γνωμοδότησης που έχει αποστείλει στο ΥΠΕΝ για το θέμα η ΡΑΕ.

Η γνωμοδότηση της Αρχής δρομολογεί την ενεργοποίηση της δυνατότητας των προμηθευτών να «κόβουν το ρεύμα» κάποιου πρώην πελάτη τους ακόμη κι αν αυτός έχει αλλάξει πάροχο, στην περίπτωση που ο καταναλωτής δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του ή δεν καταβάλλει τις δόσεις με τις οποίες έχει διακανονίσει το χρέος του στην «παλιά» εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ακόμη κι αν κανείς έχει αλλάξει πάροχο, μπορεί να αποτελέσει πιο αποτελεσματικό ανάχωμα στον «ενεργειακό τουρισμό».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ οι εντολές αποκοπών για χρέη προς τις εταιρείες έσπασε το φράγμα των 300 χιλιάδων καταγράφοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρσι, στις 315.000 εντολές από την αρχή του έτους , με τις περίπου 168 χιλιάδες να έχουν ήδη εκτελεστεί.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα