12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω διαφωνιών, που φαντάζει δύσκολο να γεφυρωθούν, όσον αφορά την ιδέα να επιβληθεί γενικό ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, συνεδριάζει εκτάκτως- για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα- το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στόχος: η μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Τη συζήτηση στο Συμβούλιο θα τροφοδοτήσει το non-paper της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «έκτακτες παρεμβάσεις στην αγορά φυσικού αερίου».

Η πρόταση, απορρίπτει την ιδέα 15 κρατών-μελών για το γενικό πλαφόν στη χονδρική τιμή του αερίου, λόγω των κινδύνων που ενέχει για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Σύμφωνα με το Politico, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αψηφά τις εκκλήσεις των 15 κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και φωνές από το Κολέγιο των Επιτρόπων, και δεν θα προτείνει εφαρμογή πλαφόν στις τιμές του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

Υπέρ του πλαφόν, αλλά στο ρωσικό φυσικό αέριο μόνο, τάχθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Συνεδριάζει σήμερα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος της Μόσχας για την υπόθεση των διαρροών στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 μέσα σε κλίμα έντασης μεταξύ Ρωσίας & Δύσης

Στη Σόφια εν τω μεταξύ, θα γίνει η συνάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την αναβολή τού χθεσινοβραδυνού τους δείπνου στην Αθήνα. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βρέθηκε στη χώρα μας για να απευθύνει ομιλία στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum που φέτος κλείνει δέκα χρόνια.

”Η ενεργειακή κρίση συνιστά απειλή και για την ίδια τη Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε άμεσα κοινή ευρωπαϊκή λύση και ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας στις κοινωνίες μας” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από το βήμα του Forum.

Μετά την αναγνώριση, αργά το βράδυ χθες βράδυ, από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας ως ανεξάρτητα κράτη με προεδρικά διατάγματα που δημοσιοποιήθηκαν, εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή για τις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παρότρυνε χθες κατά τη διάρκεια του βραδινού διαγγέλματός, τους Ρώσους πολίτες να εξεγερθούν εναντίον του Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος, έχει συγκαλέσει για σήμερα συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.

Η Αμερικανική Γερουσία έπειτα από αίτημα του Κιέβου ενέκρινε νέο πακέτο δώδεκα και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον εξοπλισμό, για την εκπαίδευση, τον εφοδιασμό και την πληρωμή ουκρανών στρατιωτικών. Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν «ποτέ» τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που «ενορχήστρωσε η Ρωσία» στην Ουκρανία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα ψηφίσει αργότερα σήμερα επί σχεδίου απόφασης που καταδικάζει τα δημοψηφίσματα σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες για την προσάρτησή τους στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία χθες το βράδυ (τοπική ώρα).

Καθημερινό είναι πλέον το κρεσέντο των προκλήσεων από την Τουρκία. Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε αργά το βράδυ “Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο, να μοιραστούν δίκαια τα πλούτη”.

Με την εξέταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου, καθώς μέχρι πρότινος κάθε φορέας εξέδιδε προκήρυξη με την ακριβή περιγραφή των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό, η οποία συνδεόταν πάντα με τη συγκεκριμένη θέση και τον συγκεκριμένο φορέα. Εφεξής, θα εκδίδεται μία πρόσκληση η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2022». Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Η Τεχεράνη απειλεί με διώξεις διασημότητες που στηρίζουν δημόσια τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται για 13η ημέρα στη χώρα, μετά το θάνατο της Μάχσα Αμινί στα χέρια της αστυνομίας ηθικής . Το Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο της γαλλικής πρεσβείας Φλοράν Αϊνταλό, για να διαμαρτυρηθεί για την «παρέμβαση» της Γαλλίας στις εσωτερικές υποθέσεις του.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα