back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επίθεση σε γυναίκα σταθμάρχη στον σταθμό Πευκάκια του ΗΣΑΠ

Διαβάστε επίσης

Τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό μιας γυναίκας, που είναι σταθμάρχης του σταθμού «Πευκάκια» του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην υπάλληλο του ΗΣΑΠ από γυναίκα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν η πρώτη τής ζήτησε να απομακρυνθεί από το χώρο του σταθμού. Τότε η γυναίκα επιτέθηκε στη σταθμάρχη και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο με αποτέλεσμα η υπάλληλος να οδηγηθεί τραυματισμένη, με ματωμένη μύτη, στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κάνοντας λόγο για «ανοργάνωτους και ανοχύρωτους σταθμούς» επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι η εταιρεία «εξέθεσε τους εργαζομένους της αλλά και την σταθμάρχη σε κίνδυνο με αποτέλεσμα τη διακομιδή της τραυματισμένης στο νοσοκομείο. Δέχτηκε επίθεση σε ώρα υπηρεσίας γιατί πήγε να κάνει τη δουλειά της, όπως ορίζουν οι διαδικασίες της ΣΤΑΣΥ αλλά ήταν αβοήθητη στο σταθμό Πευκακια», καθώς, όπως σημειώνουν «η δεύθυνση ασφάλειας αποφάσισε να καταργήσει τους στατικούς φύλακες στους σταθμούς και παρά τις αντιθέσεις που είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι και τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μία τέτοια απόφαση για εργαζομένους αλλά και επιβάτες, η εταιρεία προχώρησε στις αλλαγές».

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να πράξει άμεσα τα δέοντα «για να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα καθημερινά αλλά και για να συνεχίσει να κινείται με ασφάλεια το επιβατικό κοινό». Προειδοποιεί μάλιστα ότι εάν η διοίκηση δεν λάβει μέτρα προστασίας, θα πράξουν οι ίδιοι ό,τι είναι απαραίτητο.

Ανακοίνωση από την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ

Με ανακοίνωσή της πάντως η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη 29/09/2022, εν ώρα υπηρεσίας, εργαζόμενη της εταιρείας και της εύχεται γρήγορη και καλή ανάρρωση».

 

Όπως τονίζει η ΣΤΑΣΥ, στην υπεύθυνη του σταθμού «Πευκάκια» της Γραμμής 1 του Μετρό, «επιτέθηκε γυναίκα που εμφάνιζε παραβατική συμπεριφορά στην αποβάθρα, ύστερα από σύσταση που της απηύθυνε. Η εργαζόμενη της ΣΤΑ.ΣΥ. τραυματίστηκε στο πρόσωπο και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

 

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ διευκρινίζει ότι «την ώρα της επίθεσης, στην απέναντι αποβάθρα του σταθμού, υπήρχε περίπολο φύλαξης 2 ατόμων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, οι οποίοι άμεσα μετέβησαν στην αποβάθρα του εν εξελίξει συμβάντος και παρενέβησαν στο περιστατικό. Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό της δράστιδος».

 

Η ΣΤΑ.ΣΥ. «ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και θα συνδράμει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστεί η δράστης και να της καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις».

 


Με εκτίμηση
Ισίδωρος Ρούσσος

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα