back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της – Tα εγκαίνια της OPAP Arena

Διαβάστε επίσης

Η ΑΕΚ έκοψε την κορδέλα της νίκης απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια εγκαινιάζοντας το νέο γήπεδό της μέσα σε πανηγυρικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Στα μέρη που γεννήθηκε η ομάδα πριν από 98 χρόνια η «Ένωση», χιλιάδες φιλάθλων της έδωσαν το «παρών» γιορτάζοντας την δημιουργία του νέου της γηπέδου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν το εγχείρημα με όλες τις δυνάμεις τους.

«Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Εδώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι την ιστορία της ΑΕΚ. Ιδρύσαμε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες. Το γήπεδο μας είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων μας. Είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Το γήπεδο είναι φυλαχτό.

Σας είχα πει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα πριν βάλουμε θεμέλια. Η ΑΕΚ έχει πλέον θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν. Μόνο τον κόσμο της.

Αυτό το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς και ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των προγόνων μας.

Ο Δικέφαλος Αετός στέκεται άγρυπνος και υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου. Αυτό το γήπεδο δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ».

Φοβερές στιγμές εκτυλίχθηκαν με τον Κώστα Νεστορίδη που είπε σε ένα βίντεο όλη την ιστορία του στην ΑΕΚ και η OPAP Arena σείστηκε από τα χειροκροτήματα.

Ο «Νέστορας» έφθασε έως τη σέντρα με τη βοήθεια των παιδιών του φορώντας ένα κασκόλ. Έδωσε τη φανέλα του και γνώρισε την αποθέωση από όλο το γήπεδο μέσα σε έντονη συγκίνηση.

Tην κορδέλα για τα εγκαίνια της OPAP Arena έκοψαν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας και Ιωνίας, Γαβριήλ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram την εκδήλωση των εγκαινίων του νέου γηπέδου της «Ένωσης» και τόνισε πως αυτό του Παναθηναϊκού θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το νέο γήπεδο, το δικό μας ακολουθεί το 2026 και εννοείται πως μιλάμε για το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα.

Στον αγωνιστικό χώρο του νέου γηπέδου παρέλασαν μεγάλες δόξες του παρελθόντος, οι παλαίμαχοι της ομάδας μέσα σε χειροκροτήματα και αποθέωση.

Από τον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη, τον Γιώργο Καραφέσκο μέχρι τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Θωμά Μαύρο, τον Ντανιέλ Μπατίστα και τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Συγκινητικό ήταν το βίντεο – αφιέρωμα με τους επώνυμους φίλους της ομάδας που δεν πρόλαβαν να δουν την ολοκλήρωση των έργων από τον Κώστα Βουτσά, τον Ανέστη Βλάχο, τον Κώστα Γενεράκη, τον Μιχάλη Τροχανά μέχρι τον Λουκά Μπάρλο, τον Στέλιο Σεραφίδη και αρκετούς άλλους με το βίντεο να κλείνει έχοντας πλάνο σε ένα πανό που έγραφε: «Πατέρα το γήπεδο έγινε..»

Η εκδήλωση έκλεισε με έναν πυρρίχιο χορό για να συμβολίσει την θέληση του συλλόγου να παλέψει για να πάει μπροστά και να ξεπεράσει τα εμπόδια.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα