back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ γυρίζει σπίτι της, στη Φιλαδέλφεια…

Διαβάστε επίσης

Ιστορική είναι η αποψινή βραδιά για την ΑΕΚ, καθώς πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Απόψε στις 8μμ η περιοχή όπου παλιότερα βρισκόταν το θρυλικό «Νίκος Γκούμας» θα πάρει πάλι ζωή και χρώμα.. κιτρινόμαυρο. Όπως ήταν βέβαια πάντα, αλλά η αγριότητα του κενού που είχε αφήσει η ασυγχώρητη απόφαση για το γκρέμισμα του γηπέδου το 2003 «στοίχειωνε» μνήμες, συνειδήσεις και όνειρα…

Η ΑΕΚ για πολλά χρόνια ήταν πρόσφυγας. Έτρεχε δεξιά και αριστερά στην Αττική χάνοντας κατά διαστήματα αυτό που είχαν οι μεγάλοι της αντίπαλοι και ανταγωνιστές, την έδρα της.

Από τα Άνω Λιόσια και τη Νέα Σμύρνη μέχρι την Καλλιθέα και την κοντινή Ριζούπολη και φυσικά το ΟΑΚΑ, το οποίο ουδέποτε συμπάθησαν οι οπαδοί της ομάδας.

Στα Φιλαδέλφεια λοιπόν, όπως συνηθίζουν να λένε σε εκείνα τα μέρη, θα συναντηθούν ξανά όλες οι γενιές της «κιτρινόμαυρης φυλής».

Εκείνοι που πήγαιναν για να θαυμάσουν από κοντά την ΑΕΚ του Νεστορίδη, μετά του Παπαϊωάννου, την ΑΕΚ του Φάντροκ, την ΑΕΚ της Ευρώπης, την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς και των 3 σερί πρωταθλημάτων με τη σπουδαία μπάλα, την ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη.

Για τους περισσότερους θα είναι η ευκαιρία, να βρεθούν πνευματικά με τους δικούς τους ανθρώπους που δεν θα είναι στο διπλανό κάθισμα. Θα είναι όμως στο νου τους και στην καρδιά τους.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Πολιτείας, του αθλητισμού, της τέχνης, των γραμμάτων, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με προεξάρχοντα τον θρυλικό Κώστα Νεστορίδη, σε ένα πρόγραμμα με συμβολισμούς, μηνύματα, που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στο… σπίτι της, στη Φωκών και Καππαδοκίας μετά από 19 ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς και περιπλάνησης.

Είναι η στιγμή της να γιορτάσει και να ονειρευτεί το μέλλον της…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα