14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η βιομηχανία όπλων Καλάσνικοφ ανακοινώνει πωλήσεις-ρεκόρ το 2022

Διαβάστε επίσης

Η βιομηχανία παραγωγής όπλων Καλάσνικοφ έχει καταγράψει ήδη φέτος τις μεγαλύτερες πωλήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς τα τουφέκια εφόδου της αγοράζονται με ρυθμό «ρεκόρ», έπειτα από επτά μήνες πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πωλήσεις των αυτομάτων τουφεκιών εφόδου της αυξήθηκαν κατά 40% φέτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας Άλαν Λουσνίκοφ χθες Πέμπτη από την πόλη Ιζέφσκ. Δεν έδωσε απόλυτο αριθμό των πωλήσεων του πιο διαδομένου τουφεκιού εφόδου στην υφήλιο.

Προτεραιότητα είναι οι προμήθειες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισήμανε ο κ. Λουσνίκοφ.

«Το να εγγυόμαστε την αμυντική ικανότητα της χώρας, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες, είναι το καθήκον στην εκτέλεση του οποίου επικεντρώνονται όλα τα τμήματα της εταιρείας ανεξαίρετα», είπε.

Πέρα από τις πωλήσεις εντός Ρωσίας, καταγράφεται επίσης αύξηση των εξαγωγών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής κατασκευάστριας όπλων. Ήδη τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις στο εξωτερικό ξεπέρασαν αυτές που καταγράφηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά, διαβεβαίωσε.

«Οι παραγωγικές δυνατότητες μας αξιοποιούνται πολύ εντατικά φέτος», σύμφωνα με τον κ. Λουσνίκοφ. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας παραλαμβάνουν φέτος 70.000 τουφέκια AK-103.

Κατά τη δημόσια εταιρεία εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, πλέον εξάγονται πάνω από 100.000 τουφέκια Καλάσνικοφ διαφόρων τύπων σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Εξάλλου το «Αβτομάτ Καλάσνικοφ», το πιο διαδεδομένο τουφέκι εφόδου στον πλανήτη, συχνά αντιγράφεται χωρίς άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα