back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Να βάλει φρένο στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Η τροπολογία βάζει προϋποθέσεις για την πώληση και αναβάθμιση των F-16 και ειδικότερα, προβλέπει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι μια τέτοια πώληση είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, καθώς και τα μέτρα που έχει λάβει για να διασφαλίσει ότι αυτά τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα. Η τροπολογία είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κρις Πάππας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για “διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ανυπόστατες θέσεις” μιλούν διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ η Άγκυρα, με την οποία επιμένει στη σύνδεση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, με την υποχρέωση της αποστρατικοποίησης. Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως η ελληνική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Απορρίφθηκε μετά το βέτο που έθεσε η Μόσχα, το ψήφισμα που προωθούσαν οι ΗΠΑ και η Αλβανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδίκαζαν την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν από την ψηφοφορία. Οι υπόλοιπες δέκα χώρες ψήφισαν υπέρ.

Κύμα καταδίκης από τη Δύση μετά τη ρωσική προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών. “Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον απόηχο της προσάρτησης και του αιτήματος του Κιέβου για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η απόφαση για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα, από όλες τις χώρες – μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σημείωσε επίσης ότι οι απειλές Πούτιν περί πυρηνικών και η παράνομη προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών συνιστούν την σοβαρότερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπουργοί εξωτερικών της G7 ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν νέες και «αυστηρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 η μείωση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Το Συμβούλιο υπουργών ενέργειας συμφώνησε σε εθελοντικό στόχο συνολικής μείωσης 10% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και υποχρεωτικό στόχο μείωσης 5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ώρες αιχμής. Για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου τα κράτη μέλη παραμένουν διχασμένα.

Τέλος από σήμερα στην επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από πολύωρες απολογίες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 7 από τους 16 κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στη Πολυτεχνειούπολη. Και οι 16 αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και κατά περίπτωση αφορούν 27 ληστείες, 2 διακεκριμένες κλοπές, εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η κυβέρνηση της Κούβας απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ για επείγουσα βοήθεια μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν που προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης και ισοπέδωσε σπίτια και καλλιέργειες.

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς, το 51%, θέλουν να παραιτηθεί η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, μετά την πολιτικοοικονομική αναταραχή που προκάλεσε το οικονομικό της σχέδιο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, ακόμα μεγαλύτερο, στο 54%, είναι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ.

Μέσα σε πανηγυρικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέστηκαν χθες βράδυ τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το νέο γήπεδο απέστειλε μέσω Instagram ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας πως αυτό του Παναθηναϊκού, ακολουθεί το 2026.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα