back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Διαβάστε επίσης

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κος Παναγιωτόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών. Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Την στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού, θα παρακολουθήσουν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών καθώς και άλλοι επίσημοι. Προηγουμένως, σύμφωνα με την κυπριακή Προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα παραστεί στο τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακών, στο πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ θα καταθέσει στεφάνι και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα