back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αυτή την ώρα και έως τη μία μετά το μεσημέρι στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής του “14ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου “Race for the Cure”. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, η Γραμμή 6 του Τραμ “Πικροδάφνη-Σύνταγμα” θα έχει προσωρινό τερματικό σταθμό, τη στάση “Κασομούλη”.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου λόγω της διεξαγωγής αγώνα τριάθλου. Έως τη λήξη του αγώνα θα υπάρχει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παραλιακή, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Καραμανλή και της οδού Ηλέκτρας, στον δήμο Σαρωνικού.

Δεύτερη τροπολογία που θέτει πρόσθετες προϋποθέσεις στην Τουρκία για την απόκτηση και την αναβάθμιση των μαχητικών F-16, κατέθεσε ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό που επεξεργάζεται η Γερουσία. Κινείται στην ίδια γραμμή με αυτή που κατέθεσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ, καθώς ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Στο μεταξύ σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την χώρα μας να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνεύλευση, τόνισε πως η Τουρκία γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της χώρας του μετά από 100 χρόνια.

Την ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα State Partnership και τη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών χαιρέτισε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Διπλό μήνυμα αφενός προς την Τουρκία σε ότι αφορά την προκλητική της στάση κι αφετέρου προς τις χώρες του βορρά για τη στάση τους στην ενεργειακή κρίση, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Σόφια. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας έναντι των επιβουλών της Τουρκίας ενώ για τα ενεργειακά επανέλαβε τη θέση του για πλαφόν στο φυσικό αέριο. Επισήμανε πως στις επόμενες συνόδους πρέπει να βρεθεί λύση η οποία θα ανακουφίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κρατικούς προϋπολογισμούς.

Η ιταλική Eni ανακοίνωσε ότι δεν θα παραλάβει καμία ποσότητα του φυσικού αερίου που έχει παραγγείλει από την ρωσική Gazprom σήμερα και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει στάσιμη και την Δευτέρα. Η Gazprom διέκοψε πλήρως την αποστολή φυσικού αερίου στην Eni επικαλούμενη «αδυναμία μεταφοράς του αερίου μέσω της Αυστρίας».

Προειδοποιήσεις προς τους Ρώσους αξιωματούχους απηύθυνε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Θα σκοτώνεστε ένας ένας” τόνισε ο Ζελένσκι, “θα γίνεστε αποδιοπομπαίοι τράγοι, διότι δεν παραδέχεστε ότι αυτός ο πόλεμος αποτελεί ιστορικό σφάλμα για την Ρωσία”. Διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανικός στρατός, που ελέγχει πλέον την στρατηγικής σημασίας πόλη Λιμάν, θα ανακαταλάβει άμεσα και άλλες πόλεις της περιοχής του Ντονέτσκ, την οποία η Μόσχα προσάρτησε.

Δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνει πίσω του ο κυκλώνας Ίαν, που σάρωσε τις νοτιοανατολικές αμερικανικές Πολιτείες. Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για 50 επιβεβαιωμένους θανάτους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν την κομητεία Λι στη Φλόριντα. Ακόμη πιο εφιαλτικοί είναι οι απολογισμοί αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με το NBC να μιλά για 77 νεκρούς και το CNN για περισσότερους από 70.

Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία με δεκάδες νεκρούς μετά από εισβολή οπαδών στο γήπεδο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τον κόσμο, προκλήθηκε πανικός που είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν πολλά άτομα. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των θυμάτων, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι το ζευγάρι του αποψινού τελικού του Super Cup στη Ρόδο.

Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, Λαμία- Λεβαδειακός. 1-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα