back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση για το λόφο Στρέφη έξω από το Δημαρχείο

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο, απευθύνει η δημοτική παράταξη Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει μετατρέψει τα πάρκα, τις πλατείες και τους Λόφους σε “ορφανά” για υιοθεσία από επιχειρηματίες φίλους της τάξης του που θέλουν να τα μετατρέψουν σε αυλή των ξενοδόχων και του AirBnB, εκτοπίζοντας τους κατοίκους, εργαζόμενους και φοιτητές», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου.

Εξάλλου, νέα σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων εξαπολύει και η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με φόντο τα έργα ανάπλασης στον λόφο Στρέφη και τις προσαγωγές κατοίκων που διαμαρτύρονται για αυτά. “Ο Δήμαρχος Αθηναίων απαγορεύει συγκεντρώσεις και στέλνει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις γειτονιές που αντιστέκονται” τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κεφαλληνός και ζητά να μην ασκηθεί διώξη εναντίον των προσαχθέντων.

Παράλληλα, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα εκφράζει την στήριξή της στην κινητοποίηση που διοργανώνουν κάτοικοι και συλλογικότητες έξω από το Δημαρχείο, στις 5:30 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

 

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της «Ανταρσίας»:

«Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Με ΜΑΤ και προσαγωγές διαδηλωτών ξεκίνησαν τα καταστροφικά έργα της PRODEA στο Λόφο Στρέφη. Συγκέντρωση, Τρίτη 4 Οκτώβρη, 530μμ, Δημαρχείο Αθήνας, οδός Αθηνάς

Με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά και με προσαγωγές 13 κατοίκων εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο Λόφο Στρέφη οι εργολάβοι για λογαριασμό της PRODEA για να ξεκινήσουν το καταστροφικό έργο της δήθεν “ανάπλασης”. Ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε την επιχείρηση με συνέντευξη στην Καθημερινή με επίθεση στους κατοίκους, αυτή τη φορά αποκαλώντας τους οπαδούς του “ουτοπικού σουρεαλισμού”. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει μετατρέψει τα πάρκα, τις πλατείες και τους Λόφους σε “ορφανά” για υιοθεσία από επιχειρηματίες φίλους της τάξης του που θέλουν να τα μετατρέψουν σε αυλή των ξενοδόχων και του AirBnB, εκτοπίζοντας τους κατοίκους, εργαζόμενους και φοιτητές.

Η PRODEA Investmenets είναι ένα κεφάλαιο αρπακτικό που μπήκε στη κούρσα της κερδοσκοπίας της γης στην Αθήνα και ο Μπακογιάννης της στρώνει το χαλί, όπως και σε όλους τους κερδοσκόπους αλλά και τους ιδιώτες που τους έχει αναθέσει την συντήρηση του πράσινου(UNISON) και την εγκατάσταση νέων φωτιστικών στους δρόμους(MYTILINEOS). Σπατάλες 50 εκατομμυρίων αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Αθήνας.

Ο αγώνας ενάντια στους κερδοσκόπους γης και τα αρπακτικά επιχειρηματίες, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών που τους στρώνει το δρόμο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη είναι μόνο στην αρχή.

Αλήθεια, κύριε Μπακογιάννη ποιος εγκατέλειψε το πράσινο, τις υποδομές και άφησε χωρίς πυροπροστασία και συντήρηση το αντιπλημμυρικό σύστημα στον Λόφο Στρέφη; Οι κάτοικοι; Στην εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων από την δημοτική αρχή χρόνια τώρα οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν δώσει διαρκή αγώνα και προσφορά για να είναι ο Λόφος ανοιχτός, προσβάσιμος και καθαρός για να παίζουν τα παιδιά και να κάνουν βόλτες αναψυχής ο κόσμος.

Ο Λόφος δεν χρειάζεται “ανάπλαση” για να τραβήξει τον τουρισμό αλλά συντήρηση από την Υπηρεσία πρασίνου και των Υπηρεσιών υποδομών του Δήμου Αθήνας. Ποιος εμπόδισε την απόφραξη τόσα χρόνια των κλειστών φρεατίων για τα νερά της βροχής που πλημμυρίζουν κάθε τόσο την γειτονιά; Προφανώς είχατε άλλες προτεραιότητες, όπως το να καταστρέφετε με τον Μεγάλο Περίπατο-περίδρομο την Πανεπιστημίου με πανάκριβες ζαρντινιέρες και φοίνικες, να κουτσουρεύετε τα δένδρα στις γειτονιές. Τι σας εμποδίζει αλήθεια να σώσετε 25.000 μουριές που ξηραίνονται και απλά τις κοιτάτε; Η οδός Καλλιδρομίου σε λίγο θα είναι κρανίου τόπος όπως εκατοντάδες άλλοι δρόμο στις γειτονιές.

Τα Εξάρχεια είναι η περιοχή φιλέτο που επιχειρούν με την εισβολή του Μετρό στη Πλατεία, την τσιμεντοποίηση του Λόφου Στρέφη, την σύνδεση με την Τοσίτσα να φτιάξουν την νέα ζώνη εκμετάλλευσης και τουριστικής αξιοποίησης. Σε όλην περιοχή η έξωση των κατοίκων, εργαζόμενων και φοιτητών, με τα πανάκριβα νοίκια, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.
Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 4 Οκτώβρη στις 5.30μμ που καλούν συλλογικότητες υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων της Αθήνας».

Η ανακοίνωση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα»

«Να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια τρομοκράτησηςτων αγωνιστών/τριών κατοίκων των Εξαρχείων
Όχι στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων
Όχι στην πόλη φυλακή

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στο δημαρχείο Τρίτη 4/10, 17:30. Η καταστολή, η βία, η αστυνομοκρατία και οι προσαγωγές ως στοιχείο άσκησης πολιτικής από τον Μπακογιάννη για την επιβολή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του λόφου Στρέφη και των Εξαρχείων, αλλά και άλλων πάρκων και λόφων της πόλης, έχει γίνει τελικά μόνιμη πρακτική.
Ο δήμαρχος της Αθήνας, πέρα από υπερασπιστής συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών (Prodea, Unisson κ.λπ.), έχει αναλάβει και ρόλο αστυνομικού επιθεωρητή. Με προφορικές εντολές απαγορεύει συγκεντρώσεις και στέλνει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις γειτονιές που αντιστέκονται. Έτσι, το πρωί στις 3/10, για μια ακόμα φορά έστειλε τις δυνάμεις καταστολής στον λόφο Στρέφη, όπου με εντολή του προσήχθησαν πάνω από 13 κάτοικοι στη ΓΑΔΑ.
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση, οι οποίες στρέφονται για μια ακόμα φορά ενάντια στους αγωνιζόμενους/ες κατοίκους της πόλης, με ένα νέο κρεσέντο αστυνομοκρατίας.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σημερινές προσαγωγές στη ΓΑΔΑ (μεταξύ των οποίων και του μέλους της ΚικήςΜένου). Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων/εισών και το σταμάτημα κάθε δίωξης σε αυτούς/ες και τους/ις υπόλοιπους/ες αγωνιζόμενους/εςγια την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι αγώνες δεν δικάζονται, δεν τιμωρούνται».

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα