back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

diaNEOsis Podcasts – Με Απλά Λόγια: Μια νέα σειρά συζητήσεων με ειδικούς πάνω σε κρίσιμα θέματα

Διαβάστε επίσης

Η διαΝΕΟσις συνεχίζει τη δημοσίευση podcasts με μια νέα σειρά επεισοδίων, στα οποία 6 ειδικοί συζητούν και εξηγούν με απλά λόγια 6 σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς αφορά στο θέμα της ενέργειας. Καλεσμένος είναι ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο, εξηγεί κρίσιμες πτυχές του ζητήματος.

Πώς λειτουργεί το σύστημα ενέργειας στη χώρα μας; Από πού παράγουμε (ή αγοράζουμε) ενέργεια και πώς την αποθηκεύουμε; Πού οφείλεται η ενεργειακή κρίση των τελευταίων μηνών, και πώς θα επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά τον ερχόμενο χειμώνα; Θα υπάρξουν μπλακάουτ; Ο κ. Τσάφος μας εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει με το φυσικό αέριο, για ποιο λόγο η τιμή της ενέργειας έχει αυξηθεί τόσο δραματικά, γιατί η Ελλάδα είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αποκαλύπτει και πτυχές του θέματος ελάχιστα γνωστές, όπως το πώς επηρεάζουν τα λόκντανουν της Κίνας την προοπτική να περάσουμε εμείς έναν ήρεμο και ζεστό χειμώνα φέτος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Εδώ μπορείτε να βρείτε μικρά αρχεία βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συζήτησης (διάρκειας 1-3′):
(σε αυτό το σύνδεσμο θα προστίθενται αποσπάσματα σε διάφορες μορφές και διαστάσεις στο επόμενο διάστημα).

Mπορείτε, εξάλλου, να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη της διαΝΕΟσις για την Ενέργεια στην Ελλάδα, καθώς και πλούσια συνοδευτική αρθρογραφία γύρω από το ζήτημα, εδώ.

Τέλος, μην ξεχάσετε να γραφτείτε συνδρομητές στο podcast της διαΝΕΟσις στο Spotify, εδώ

…και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, εδώ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, θα ανέβει το δεύτερο επεισόδιο, με καλεσμένο τον καθηγητή του Πολυτεχνείου του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη και με θέμα το κοινωνικό κράτος.

 

Γιώργος Παπάζογλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα