back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ. Σιάνου: Τραγικές οι επιπτώσεις του νόμου Τσιάρα για το οικογενειακό δίκαιο

Διαβάστε επίσης

«Πέρασε ένας χρόνος από την εφαρμογή του νόμου Τσιάρα για το οικογενειακό δίκαιο και οι συνέπειες είναι τραγικές. Καλούμε τόσο τον υπουργό όσο και την κυβέρνηση να δουν τις επιπτώσεις αυτού του νόμου και να σταματήσει η εφαρμογή του», δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Ακτιβίστρια Φωτεινή Σιάνου.

«Όταν ετοίμαζαν τον συγκεκριμένο νόμο δεν άκουσαν την τοποθέτηση γυναικείων οργανώσεων, επιστημονικών ενώσεων και συλλόγων που σχετίζονται με κακοποιημένες γυναίκες και κακοποιημένα παιδιά, για την επικινδυνότητά του», πρόσθεσε.
Ανέφερε ότι χρειάζεται νέα νομοθετική παρέμβαση ώστε να πάψει να είναι το Οικογενειακό Δίκαιο πεδίο μάχης των δύο φύλων, να συγκροτηθούν Οικογενειακά Δικαστήρια και να στελεχωθούν με υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων ψυχικής υγείας που θα βοηθούν το έργο του δικαστή και τέλος να δημιουργηθεί ένα διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο κείμενο του του πρωθυπουργού για τις γυναικοκτονίες η κ. Σιάνου επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός αποδέχεται τον όρο στο δημόσιο και κοινωνικό διάλογο, δεν τον αποδέχεται στον ποινικό κώδικα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να περάσει στον ποινικό κώδικα, όχι για να αλλάξουν οι ποινές, αλλά για να σηματοδοτήσουμε μια μεγάλη πολιτισμική αλλαγή στη χώρα».

Υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που δίνονται στον πρωθυπουργό για τον αριθμό των γυναικοκτονιών είναι λάθος. «Το 2021 οι ερευνήτριές μας, μέτρησαν 17 γυναικτονίες, για το 2022 υπάρχουν από εμάς καταγεγραμμένες 19 γυναικοκτονίες και άλλες 6 οι οποίες δεν έχουν χαρακτηριστεί ακόμα διότι δεν έχει τελειώσει η έρευνα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα