back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Δημογλίδου: Η ΕΛΑΣ δεν έχει ρόλο, μέχρι σήμερα, στη φύλαξη ΑΕΙ και φοιτητικών εστιών. Επεμβαίνει εφόσον καταγγέλλονται παρανομίες

Διαβάστε επίσης

 

03-10-2022

«Αν υπήρχε ασφάλεια των Πανεπιστημίων, δεν είχαν δημιουργηθεί  ζητήματα, όπως αυτά στην Παλυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Η  αστυνομία δεν έχει ρόλο, μέχρι σήμερα, στη φύλαξη των ΑΕΙ και των χώρων όπου διαμένουν οι φοιτητές. Επεμβαίνει  σε περίπτωση καταγγελιών για διάπραξη παρανόμων πράξεων» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στον Αθήνα 984.

Ερωτηθείσα από τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο  για το ζήτημα της ασφάλειας στα ΑΕΙ μετά από όσα συνέβησαν στου Ζωγράφου, στην αστυνομική επιχείρηση  στις φοιτητικές εστίες, δεδομένων των δηλώσεων του πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή  ότι η Διοίκηση ενημέρωνε διαρκώς τις Αρχές για το κλίμα που είχε πρόσφατα εκτραχυνθεί, τόνισε: «Διαρκούν μήνες οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, όπως οι τρείς που είχαν ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Έγιναν σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, αλλά και με τη συνδρομή  φοιτητών κι εργαζομένων, που ζούσαν σε καθεστώς τρομοκρατίας… Ο χρόνος της αστυνομικής επέμβασης συναρτάται με τη συγκυρία δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών  ώστε η υπόθεση να είναι δεμένη και να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των συμμοριών, κυρίως τα αρχηγικά στελέχη. Αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη επιχείρηση και για αυτό ήταν επιτυχημένη».

Για το κενό που επέτρεψε να γιγαντωθεί και να παγιωθεί αυτή η κατάσταση βάσει όσων είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι γνώριζαν μεν αλλά δε μπορούσαν να αναλάβουν δράση νωρίτερα, επειδή τα ΑΕΙ ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας , η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ παρέπεμψε στις εντολές του κ Θεοδωρικάκου. «Οι εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του αρχηγού της ΕΛΑΣ ήταν σαφείς. Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, άρα και στους χώρους των Πανεπιστημίων…. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο όπου μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια κι επιτυχία η επιχείρηση, τότε και έγινε».

Σχετικά με τη διαπιστωμένη ευκολία πρόσβασης των μελών των εγκληματικών κυκλωμάτων στην φοιτητική εστία και στους χώρους του campus στου Ζωγράφου, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας έκανε λόγο για ζήτημα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΛΑΣ.

«Αυτό που είχε να κάνει η ΕΛΑΣ και το έπραξε, ήταν να συλλάβει τα μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ώστε να υπάρξει ασφάλεια για τους φοιτητές, πολλοί από τους οποίους είχαν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν τους χώρους όπου έμεναν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι το γεγονός ότι υπήρχαν ολόκληροί όροφοι, δύο ή τρείς, οι οποίοι είχαν καταληφθεί από τους κακοποιούς αποκλείοντας τους φοιτητές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα