back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Παπακώστας: Στη Λάρισα ο γιός του Ennio Morricone, Marco για την έκθεση “Io, Ennio Morricone”

Διαβάστε επίσης

Είναι ο μοναδικός σύλλογος παγκοσμίως αφιερωμένος στον «πατέρα» της κινηματογραφικής μουσικής, Ennio Morricone. Στόχος τους η προώθηση του μουσικού έργου του μεγάλου Ιταλού συνθέτη. Ο λόγος για τον πολιτιστικό σύλλογο φίλων μουσικής Ennio Morricone.

Ο πρόεδρος και εμπνευστής της ιδέας της δημιουργίας του πολιτιστικού συλλόγου Κωνσταντίνος Παπακώστας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Αριστέα Γιάννου σχετικά με την ιδέα γύρω από τη δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου συλλόγου αφιερωμένου στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη.

«Άκουσα πρώτη φορά ζωντανά τον μαέστρο το 2004 στη Ρώμη. Δεν πίστευα αυτό που είχα ακούσει. Στη συνέχεια τον άκουγα όποτε και όπου μπορούσα. Συνδέθηκα βιωματικά με τη μουσική του και έτσι αποφάσισα, το 2010, να δημιουργήσω αυτόν τον σύλλογο» είπε ο κ. Παπακώστας.

«Είμαστε ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος φίλων της μουσικής του εκλιπόντος συνθέτη παγκοσμίως, με πλούσιες δράσεις και προβολές ταινιών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαιτέρως με εικαστικές παρεμβάσεις. Μία από αυτές είναι και η τεράστια προσωπογραφία του Morricone  σε τοίχο που έγινε viral σε όλον τον πλανήτη, ως η μοναδική παγκοσμίως τοιχογραφία σε δημόσιο χώρο με το πρόσωπο του καλλιτέχνη», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία του Συλλόγου  με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Kubrick – Pure Social Club όπου παρουσιάζουν την έκθεση του αφιερωματικού κόμικ με τίτλο“Io, Ennio Morricone” σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono – cartoonist. «Η έκθεση φιλοξενείται στον εξωτερικό χώρο – κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας έως τις 7 Οκτωβρίου και αύριο 4 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., θα τιμήσουν με την παρουσία τους την έκθεση ο υιός του Ennio, Marco Morricone, o παραγωγός του σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore, Gianni Russo και ο συγγραφέας και βιογράφος Alessandro deRosa».

Τέλος σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου στην Αθήνα είπε «αυτή την περίοδο “ταξιδεύει” η έκθεση “ΕNNIO ΜΟΡΦΕΣ”, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”  ενώ έως τις 9 Οκτωβρίου στον πανέμορφο χώρο της οδού Ακαδημίας 59,  εικαστικοί, γραφίστες, street and tattoo artists παρουσιάζουν μια ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από τον μεγάλο Ιταλό συνθέτη. Το κάθε έργο της έκθεσης είναι επηρεασμένο από τα βήματα του μαέστρου μέσα στο χρόνο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα