back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Πράγα ο Ερντογάν την Πέμπτη – Απίθανη μια συνάντηση με Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής στην Πράγα θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ο ίδιος το προανήγγειλε το Σάββατο .

Στην Πράγα θα εγκαινιασθεί την ερχόμενη Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα, ένας νέος θεσμός συνεργασίας της ΕΕ με τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης στον οποίο συγκαταλέγονται 15 χώρες μεταξύ των οποίων και η Τουρκία. Με την παρουσία του στην Πράγα ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στον ίδιο χώρο την ιδια χρονική στιγμή τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Το ίδιο συνέβη και στο τέλος του περασμένου Ιουνίου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη όπου οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν συναντήθηκαν ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε τυπική συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη

Η παρούσα κατάσταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και η συνεχής κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας δεν επιτρέπουν για την ώρα την συζήτηση για ένα πιθανό τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν παρότι η τσεχική Προεδρία έχει προβλέψει μια Ολομέλεια και ένα δίωρο περίπου για συναντήσεις των ηγετών, πριν το επίσημο δείπνο.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα