back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλγαρία: Τηλεδιάσκεψη του προέδρου Ρ. Ράντεφ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα, όπου η πρώτη σύνοδος κορυφής υπό το σχήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και μια άτυπη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του προέδρου Ράντεφ.

Ο Ράντεφ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δημιουργηθεί μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα – μια νέα ομάδα η οποία θα περιλαμβάνει τις χώρες της ΕΕ, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών, τα Βαλκάνια και άλλα γειτονικά κράτη συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με τον Ράντεφ, η νέα πλατφόρμα έχει τη δυναμική να διευκολύνει τον διάλογο και να δημιουργήσει ευκαιρίες για πιο αποτελεσματικό συντονισμό των προσπαθειών με στόχο την επίτευξη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις γειτονικές χώρες.

Η ανάγκη για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προβλεψιμότητας στον εφοδιασμό της Ευρώπης με ενεργειακούς πόρους, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στα επιμέρους κράτη ήταν από τα κύρια σημεία των συνομιλιών. Ο Ράντεφ ενημέρωσε τον Μισέλ για τη συμφωνία μεταξύ των φορέων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας για τη μεταφορά πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τα εθνικά δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς να περιμένουν την κατασκευή νέων υποδομών. Αυτό, σύμφωνα με τον Ράντεφ, δείχνει την ικανότητα επίτευξης πραγματικών λύσεων που θα εγγυώνται την ανταγωνιστικότητα και την βιομηχανική ικανότητα της Ευρώπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα