18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Adam Smith.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας, υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, εκτός από πύλη για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, μετατρέπεται και σε κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων (data) με επενδύσεις εταιρειών όπως η Amazon, η Microsoft και η Google.

Συζητήθηκε ακόμη η εργαλειοποίηση της ενέργειας σε βάρος της Ευρώπης από την πλευρά της Ρωσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Αμερικανών βουλευτών για τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο, καθώς και για την πρόταση για επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, η οποία, με ελληνική πρωτοβουλία, έχει τη στήριξη επιπλέον 14 κρατών-μελών της ΕΕ.

«Η ΕΕ στην επικείμενη Σύνοδο της Πράγας οφείλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της Άγκυρας δεν είναι ανεκτή», τόνισε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό πλαίσιο για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, με αυτοματοποιημένες κυρώσεις και εμπάργκο όπλων ».

«Η κοινωνία περνάει δύσκολα και έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται», για το λόγο αυτό να είστε μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε το κυβερνητικό έργο, προέτρεψε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο Πρωθυπουργός είναι σαν να ζει σε παράλληλο σύμπαν, αυτοθαυμάζεται για την ενέργεια, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς, καύσιμα και Σούπερ Μάρκετ, η ΔΕΗ και οι πάροχοι κάνουν πάρτι υπερκερδών και ο ίδιος απλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια” σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν το λαό σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, σχολίασε το ΚΚΕ.

Για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους ενώσεων συνταξιούχων. Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, σημείωσε ότι «όταν τη φέραμε στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε και την ψήφισε και μόλις εξελέγη την ξέχασε».

Δεύτερη εξαπάτηση, είπε ο κ. Τσίπρας το ζήτημα των αναδρομικών στους συνταξιούχους, καθώς, όπως τόνισε, η κυβέρνηση έδωσε μονάχα τις περικοπές στις κύριες συντάξεις και άφησαν εκτός τις περικοπές που αφορούσαν τις επικουρικές και τα δώρα και κρίθηκαν και αυτές αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Δικαιολογημένο χαρακτήρισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς το σχέδιο της κυβέρνησής του για προστασία της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση, με πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την Κομισιόν και από άλλες χώρες – μέλη ,περί αδικαιολόγητου πλεονεκτήματος των γερμανικών εταιριών και υπονόμευσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Τη γερμανική πρωτοβουλία, στήριξε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τονίζοντας ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να λάβει εθνικά μέτρα.

Απέρριψε την πρόταση εισαγωγής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου από την ΕΕ «ως ιδεολογία» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο το αέριο να μην πωλείται στην Ευρώπη, αλλά στην Ασία.

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι «δεν γνωρίζει» τίποτα για την οποιαδήποτε εμπλοκή, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση που κατηγορούνται και οι δύο για την μη αποστολή στη Βουλή του φακέλου που αφορούσε τον πρώην υπουργό Παν. Κουρουμπλή, ενώ διαβιβάστηκαν οι φάκελοι για τους δέκα πολιτικούς.

Αποφασισμένος να βάλει κανόνες στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού άκουσε την δημοτική αντιπολίτευση που ζητάει έξτρα φορολόγηση για τα ακίνητα αυτά, τόνισε ότι ο δήμος ετοιμάζει πρόταση και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση αυτή να τύχει συλλογικής αποδοχής από όλους τους συνδυασμούς, ύστερα βέβαια από διάλογο, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει ομόφωνη πρόταση του προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Aναστέλλονται οι διαπραγματεύσεις των μετοχών της Twitter, έπειτα από ρεπορτάζ του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο Ίλον Μασκ θα προχωρήσει, τελικά, στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικών δικτύων. Oι μετοχές της Twitter σημείωσαν άνοδο 15%, μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσής του.

Η αναμέτρηση Ίντερ- Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει στις αποψινές αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου .19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα