back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίθεση Χατηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για το θέμα των συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας, έκανε λόγο για “νέο καταιγισμό ψεμάτων από τον κ. Τσίπρα προς τις οργανώσεις των συνταξιούχων”.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου και άλλες παρεμβάσεις προέβη σε 17 διαφορετικές περικοπές στις συντάξεις, επέβαλλε την προσωπική διαφορά και σήμερα ο κ. Τσίπρας “με θράσος παριστάνει τον τιμητή”.

Σε ότι αφορά στην 13η σύνταξη, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τέσσερις διαφορετικές θετικές παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους (οριζόντια αύξηση μετά από 12 χρόνια, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και νέες αυξήσεις βάσει του νόμου Βρούτση) στηρίζει αποδεδειγμένα τους συνταξιούχους, ώστε η μεγάλη πλειονότητα από 1ης Ιανουαρίου 2023 να έχει όφελος που θα ισοδυναμεί με μία 13η σύνταξη και κάποιοι ακόμα μεγαλύτερο.

Επιπλέον, απέδωσε σε φανταστική εκτίμηση το πόσο των 70 δις ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν για την υλοποίηση του νέου συστήματος επικουρικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι “ το πραγματικό κόστος θα είναι 120 εκατ. ευρώ το χρόνο και εφέτος δεν ήταν ούτε 40 εκατομμύρια, προκειμένου οι νέοι να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις”.

Ως προς το ζήτημα των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των σχετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση για τα αναδρομικά έχει κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε το 2020 και ο κ. Τσίπρας – έκπληξη! – λέει για μια ακόμη φορά ψέματα”.

Σχετικά με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας , ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους εν αναμονή συνταξιούχους τον Ιούλιο του 2019 ήταν 487 εκατομμύρια και σήμερα μόνο 40, κατηγορώνtας τον κ. Τσίπρα για “ πρωτοφανές θράσος και ψευδή στοιχεία”.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα