12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στην Κύπρο την Τετάρτη η Νίκη Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο μεταβαίνει την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να συμμετάσχει στην 9η Υπουργική Σύνοδο της διαδικασίας «Περιβάλλον για την Ευρώπη» και την 3η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος που διοργανώνει στη Λευκωσία η Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE).

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κύπρο, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ θα καταθέσει τιμητικά Στεφάνους στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της, Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο θα συμμετάσχουν από κοινού στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου των Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος. Το απόγευμα, η Νίκη Κεραμέως θα απευθύνει ομιλία στην ενότητα «Η Ανώτατη Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε φάρους Αειφορίας».

Η φετινή διοργάνωση της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE) αποτελεί ένα από τα πολλά διεθνή fora που θέτουν στο επίκεντρό τους την εκπαίδευση ως βασική συνιστώσα της αειφορίας, αναδεικνύοντας το ρόλο της Παιδείας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ως το 2030. Η Ελλάδα, πλέον, διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς ατζέντας όσον αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα