back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τ. Αραμπατζή: Η αναπηρία των ζώων δεν είναι πλέον δυσεπίλυτο πρόβλημα-Λύση τα τροχήλατα αμαξίδια

Διαβάστε επίσης

O4-10-2022

Η  Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων δίνει τροφή σε σκέψεις για όλα τα είδη των ζωικού βασιλείου, ανάμεσά τους και τα κατοικίδια. Ταυτόχρονα, είναι αφορμή ευαισθητοποίησης πάνω σε ενέργειες για τη στήριξη όσων από αυτά έχουν ανατομικά προβλήματα, αναπηρίες και δυσκολεύονται να επιζήσουν.

Με στόχο την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης των ζώων της ζωής μας, δημιουργήθηκε η Pet Mobility από μια ομάδα εφευρετικών Ελλήνων κτηνιάτρων και μηχανολόγων, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν αναπηρικά τροχήλατα για κατοικίδια, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους για αυτονομία, λειτουργικότητα και ελεύθερη μετακίνηση, χωρίς τραυματισμούς.

Έτσι, χάρη σε αυτά, η αναπηρία των ζώων δεν αποτελεί πλέον δυσεπίλυτο πρόβλημα.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην κατεύθυνση κατάρριψης αυτού του ταμπού και αποτροπής της νοοτροπίας περί ευθανασίας. Ο κόσμος έχει κατανοήσει την ανάγκη συμπερίληψης σε σχέση με τα πιο αδύναμα πλάσματα με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να στρέφονται στην αντιμετώπιση της αναπηρίας τους είτε επεμβατικά, είτε με άλλους τρόπους. Τα ζώα όλο και λιγότερο εγκαταλείπονται κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπως συνέβαινε άλλοτε» είπε στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ρet Mobility Ταξιαρχούλα Aραμπατζή.

Τα ελληνικής κατασκευής τροχήλατα, αναπηρικά καροτσάκια απευθύνονται σε γάτες και σκύλους με τετραπληγία.

«Η ιδέα» σύμφωνα με την ίδια, «προέκυψε το 2014 όταν σχηματίσθηκε μια κτηνιατρική ομάδα που επιδίωξε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα ανάπηρα ζωάκια και ταυτόχρονα ένα διέξοδο στην απελπισία των κηδεμόνων τους. Η πρώτη κατασκευή ήταν γεγονός τον ίδιο χρόνο κι έκτοτε έχουν ανακτήσει την κινητικότητά τους χιλιάδες ζώα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

Επιπροσθέτως, όπως συμπλήρωσε, «κάθε αμαξίδιο είναι εξειδικευμένο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε τετράποδου. Αφού προηγουμένως ο κηδεμόνας έρθει σε εμάς με τις εξετάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό».

Τι γίνεται όμως όταν κάποια ζωάκια αντιδρούν; «Σε αυτές τις περιπτώσεις η προσέλκυση και βοήθεια έρχεται μέσα από παιχνίδια, λιχουδιές και ειδική εκπαίδευση για την κίνηση με το νέο αξεσουάρ» αναφέρει η Ταξιαρχούλα Αραμπατζή.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.petmobility.gr και στο facebook στην ηλεκτρονική σελίδα για τα αναπηρικά αμαξίδια ζώων Petmobility.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα