14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς της Ευρωλίγκας

Διαβάστε επίσης

Με τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς θα ξεκινήσει η Ευρωλίγκα της νέας σεζόν.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με φάουλ που γίνεται πριν μπει η μπάλα στο παρκέ, σε επαναφορά στα τελευταία δύο λεπτά. Μέχρι πρότινος, αυτό σφυρίζονταν αντιαθλητικό και ο παίκτης είχε δικαίωμα για δύο ελεύθερες βολές και μετά η ομάδα του έκανε την επαναφορά. Πλέον ο παίκτης που δέχεται το φάουλ θα εκτελεί μία ελεύθερη βολή και η ομάδα του θα έχει την επαναφορά.

Αναφορικά με τα challenge των προπονητών. Οι κόουτς θα έχουν δικαίωμα για ένα μόνο σε κάθε αγώνα, αλλά πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο του αγώνα. Δηλαδή, πλέον δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.

Η τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με το σημείο της επαναφοράς στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης, έπειτα από τάιμ άουτ. Εκεί, ο εκάστοτε προπονητής της ομάδας που έχει την κατοχή μπορεί να επιλέξει είτε το μισό που επιτίθεται η ομάδα του, είτε το κέντρο, είτε ακόμη και το μισό της αντίπαλης ομάδας.

Τέλος, οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να διακόψουν τη ροή του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, αν θεωρήσουν ότι υπάρχει «βίαιη πράξη» ανάμεσα σε παίκτες με άτομα που είναι στον πάγκο ή στο παρκέ και να εξετάσουν το instant replay.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα