back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αιθιοπία: Πάνω από 50 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα σχολείο, στη βόρεια επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας, το οποίο χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο για εκτοπισμένους από τον πόλεμο μεταξύ της ομοσπονδιακής και της περιφερειακής κυβέρνησης, δήλωσαν δύο εργαζόμενοι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και οι δυνάμεις των ανταρτών του Τιγκράι.

Η αεροπορική επιδρομή στην πόλη Αντί Νταέρο φαίνεται να είναι μια από τις πιο θανατηφόρες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχεδόν δύο ετών πολέμου, ο οποίος έχει σκοτώσει χιλιάδες και έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης, Λεγκέσε Τούλου, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος συνταγματάρχης Γκέτνετ Αντάνε και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπιλένε Σεγιούμ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με το περιστατικό.

Οι επιζώντες της επιδρομής είπαν σε εργαζομένους ανθρωπιστικής βοήθειας αφού κατέφυγαν στην πόλη Σάιρ, περίπου 25 χλμ μακριά, ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν, δήλωσε στο Reuters ένας εργαζόμενος αρωγής στη Σάιρ.

Ένας άλλος εργαζόμενος ανθρωπιστικής βοήθειας, ο οποίος ενημερώθηκε για τον αριθμό των νεκρών από συναδέλφους του, είπε ότι 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο τελευταίος δεν είχε πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών.

Οι δύο εργαζόμενοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλούν σε μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο εξωτερικών σχέσεων της περιφερειακής κυβέρνησης του Τιγκράι ανέφερε σε ανακοίνωση ότι 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν στην επιδρομή.

Η πιο θανατηφόρα προηγούμενη αεροπορική επιδρομή του πολέμου σημειώθηκε τον Ιανουάριο, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοδυτική πόλη Ντεντεμπίτ, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα