back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Νέο «χαστούκι» από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, με αφορμή τις συμφωνίες που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Λιβύη. «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται με βάση το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη, να μην υπογράφει νέες συμφωνίες, που διαταράσσουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι όλα τα μέρη πρέπει να απέχουν από ενέργειες που κινδυνεύουν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πώς η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ενώ επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Σε συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ κατά της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα. Αναμένονται να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες και σήμερα θα ακολουθήσει η γραπτή διαδικασία.

Το πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει περαιτέρω απαγορεύσεις εισαγωγών σε ρωσικά προϊόντα, που αναμένεται να στερήσουν από τη Μόσχα επιπλέον έσοδα ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Περιλαμβάνει επίσης απαγορεύσεις εξαγωγών σε βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον στρατό, όπως αεροπορικά είδη, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συγκεκριμένες χημικές ουσίες.

«Έξυπνο, ισορροπημένο και αποφασιστικό», χαρακτήρισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς το σχέδιο της κυβέρνησής του για προστασία της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση με πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την Κομισιόν και από άλλες χώρες – μέλη περί αδικαιολόγητου πλεονεκτήματος των γερμανικών εταιριών και υπονόμευσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ+ κατά τη συνεδρίασή του στη Βιέννη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος και να μπει φρένο στις νέες ανατιμήσεις στην αγορά. Προηγήθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο των καταστημάτων δύο ώρες νωρίτερα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ εμφανίζονται θετικοί στο σενάριο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας, ωστόσο θέτουν ως προϋπόθεση την καθολική και οριζόντια εφαρμογή του μέτρου.

«Να εφαρμοστεί για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω και μαθητής που διαφιλονίκησαν όταν ο διευθυντής θέλησε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Ο μαθητής χτύπησε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί ράμματα. Σήμερα οι καθηγητές του σχολείου δεν θα μπουν στις τάξεις να κάνουν μάθημα σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους.

Παναττική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν συνταξιουχικές οργανώσεις.

Με θετικό πρόσημο προκύπτει ο ισολογισμός του δήμου της Αθήνας για το 2021, ο οποίος συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. «Η Αθήνα είναι δημοσιονομικά μέσα στις καλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Οίκου MOODY’S», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι παράγουμε μετρήσιμο έργο, διαχειριζόμενοι τους οικονομικούς μας πόρους με διαφάνεια και υπευθυνότητα».

Στο «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου, μπαίνουν τις επόμενες ημέρες περίπου 1.100 ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου συστήματος «Eispraxis» το οποίο στοχεύει στην αυτόματη είσπραξη χρεών και την ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει από τα Εισπρακτικά Κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Ποσειδωνία, στη Σύρο, όπου ένας 83χρονος έχασε τη ζωή του, όταν η γυναίκα του τον χτύπησε κατά λάθος με το αυτοκίνητο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον τόπο του συμβάντος, ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν ήδη νεκρός.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Σταμάτη Κόκοτα, που έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στου Ζωγράφου, με δαπάνη του δήμου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση καθώς ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κάτοικος της περιοχής αλλά και παλιός δημοτικός σύμβουλος.

Οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονταν χθες Τρίτη σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές του Ισημερινού. Μία μέρα μετά την επομένη της αναμέτρησης κρατουμένων με επίσημο απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς. Από τον Φεβρουάριο του 2021, στο σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού έχουν διαπραχθεί οκτώ σφαγές σε επεισόδια μεταξύ εγκλείστων. Συνολικά, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 400.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν σήμερα 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα:

Ίντερ- Μπαρτσελόνα 1-0, Μαρσέιγ-Σπόρτινγκ 4-1, Μπάγερν-Πίλζεν 5-0, Άγιαξ-Νάπολι 1-6, Λίβερπουλ-Ρέιντζερς 2-0, Κλαμπ Μπριζ-Ατλέτικο 2-0, Πόρτο-Λεβερκούζεν 2-0, Άιντραχτ-Τότεναμ 0-0.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα