back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο των ηγετών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. στην Πράγα, πυκνώνουν οι αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων έναντι της κυβέρνησης Σολτς που ανακοίνωσε πακέτο επιδοτήσεων ύψους 200 δισ. Ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Αντιμέτωποι με τόσο σοβαρούς κοινούς κινδύνους, δεν είναι δυνατόν να διαχωριζόμαστε μεταξύ μας ανάλογα με το χώρο που κάθε κράτος έχει στον προϋπολογισμό του» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

«Μερικοί δεν συναισθάνονται το επείγον της κατάστασης και επιμένουν σε πολιτικές που οδηγούν την Ευρώπη σε μη διατηρήσιμη τροχιά» ήταν το «καρφί» του Βέλγου πρωθυπουργού Ντε Κρόος.

Σε τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας, ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, η Πολωνή υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος, Άννα Μόσκουα και η Βελγίδα υπουργός Ενέργειας, Τίνε Βαν ντε Στράτεν θα επιδιώξουν να πείσουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ για την αναγκαιότητα της ρύθμισης των τιμών του TTF.

Και οι 15 χώρες -υπέρμαχοι της επιβολής πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά για τις ευρωπαϊκές συναλλαγές φυσικού αερίου με τις χώρες προμηθευτές του καυσίμου – δίνουν την τελευταία μάχη για να κάμψουν τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Δανίας και Σουηδίας .

«Έξυπνο, ισορροπημένο και αποφασιστικό», χαρακτήρισε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς το σχέδιο της κυβέρνησής του για προστασία της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση με πακέτο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντώντας στην κριτική που ασκείται από την Κομισιόν και από άλλες χώρες – μέλη περί αδικαιολόγητου πλεονεκτήματος των γερμανικών εταιριών και υπονόμευσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ+ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στη Βιέννη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος και να μπει φρένο στις νέες ανατιμήσεις στην αγορά. Προηγήθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο των καταστημάτων δύο ώρες νωρίτερα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

 

«Να εφαρμοστεί για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Εμμένει στην εμπρηστική ρητορική η Τουρκία δυο 24ωρα πριν από τη Σύνοδο στην Πράγα στο οποίο θα παραστούν ο έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Για ποιο πράγμα ζητά βοήθεια; Εναντίον της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» δήλωσε απειλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, με αφορμή τη νέα παραχάραξη της Τουρκίας με βάση το έκνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη.

«Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται με βάση το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη, να μην υπογράφει νέες συμφωνίες, που διαταράσσουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ κατά της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα. Αναμένονται να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες και σήμερα θα ακολουθήσει η γραπτή διαδικασία.

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω και μαθητής που διαφιλονίκησαν όταν ο διευθυντής θέλησε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Ο μαθητής χτύπησε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί ράμματα. Σήμερα οι καθηγητές του σχολείου δεν θα μπουν στις τάξεις να κάνουν μάθημα σε ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους.

Παναττική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν συνταξιουχικές οργανώσεις.

Με θετικό πρόσημο προκύπτει ο ισολογισμός του δήμου της Αθήνας για το 2021, ο οποίος συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. «Η Αθήνα είναι δημοσιονομικά μέσα στις καλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Οίκου MOODY’S», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι παράγουμε μετρήσιμο έργο, διαχειριζόμενοι τους οικονομικούς μας πόρους με διαφάνεια και υπευθυνότητα».

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Σταμάτη Κόκοτα, που έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στου Ζωγράφου.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν σήμερα 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα