back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Φυλής έως κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από κόμβο Κύμης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Στον Κηφισό, πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο από το Περιστέρι έως τα Πατήσια και στην κάθοδο από την Μεταμόρφωση έως το Περιστέρι.

Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης με φορείς της αγοράς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος ενέργειας και να μπει φρένο σε νέες ανατιμήσεις. Προηγήθηκε η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο των καταστημάτων δύο ώρες νωρίτερα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ εμφανίζονται θετικοί στο σενάριο αυτό, ωστόσο θέτουν ως προϋπόθεση την καθολική και οριζόντια εφαρμογή του μέτρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο θα αφορά μια ώρα στην αρχή του ωραρίου και μια στη λήξη, οπότε τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Με βάση τους υπολογισμούς, η μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως ισοδυναμεί με μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

Από το προηγούμενο Σάββατο καταναλωτές είδαν για άλλη μια φορά τις τιμές να αυξάνονται έως και 20%.

Λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο των ηγετών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. στην Πράγα, πυκνώνουν οι αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων έναντι της κυβέρνησης Σολτς που ανακοίνωσε πακέτο επιδοτήσεων ύψους 200 δισ. Ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας υπουργών από Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Βέλγιο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, σε μια προσπάθεια να τον πείσουν για την αναγκαιότητα της ρύθμισης των τιμών. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι 15 χώρες -υπέρμαχοι της επιβολής πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου – δίνουν την τελευταία μάχη για να κάμψουν τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Σουηδίας.

Το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως θα εξετάσει ο ΟΠΕΚ+ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στη Βιέννη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Σε συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ, μετά την ανακοίνωση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα. Το πακέτο περιλαμβάνει περαιτέρω απαγορεύσεις εισαγωγών σε ρωσικά προϊόντα, που αναμένεται να στερήσουν από τη Μόσχα επιπλέον έσοδα ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προβλέπει επίσης απαγορεύσεις εξαγωγών σε βασική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον στρατό.

Αντίδραση και από Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο. «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται με βάση το Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη να μην υπογράφει νέες συμφωνίες, που διαταράσσουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους και αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 07:50 το πρωί σε περιοχές της Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Περαχώρας. Στα 12 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος.

Με θετικό πρόσημο κλείνει ο ισολογισμός του δήμου της Αθήνας για το 2021, ο οποίος συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. «Η Αθήνα είναι δημοσιονομικά μέσα στις καλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Οίκου MOODY’S», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Σταμάτη Κόκοτα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στις 12 και μισή στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στου Ζωγράφου, με δαπάνη του δήμου.

Η αστυνομία της πόλης Στόκτον στην Καλιφόρνια αναζητεί δολοφόνο κατά συρροή, και δημοσιοποίησε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εικονίζει ύποπτο για έξι ανθρωποκτονίες. Διαπράχθηκαν με πυροβόλο όπλο από τον Απρίλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου και συνδέθηκαν ως υποθέσεις από τους ιατροδικαστές.

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κίνητρο» του δράστη, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, προσθέτοντας πως ο δολοφόνος μοιάζει να «βρίσκεται σε αποστολή».

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα