back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις και να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια για αυτόν και τον επόμενο χειμώνα» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην επιστολή της προς τους 27 ηγέτες των κρατών- μελών ,πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας. Επίσης υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας με τα κράτη μέλη, για να αναπτυχθεί μια παρέμβαση για τον περιορισμό των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου. Για «ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για «δικαίωση των πρωτοβουλιών και της επιμονής του πρωθυπουργού , να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση», μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κοινό μέτωπο αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου MidCat που θα διατρέχει τα Πυρηναία και θα ενώνει την Ιβηρική Χερσόνησο με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Γαλλίας, συγκροτούν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες μαζί με μέλη των υπουργικών τους συμβουλίων είχαν σήμερα συζητήσεις στην Α Κορούνια, στο πλαίσιο της 25ης Γερμανο-ισπανικής Διακυβερνητικής Διάσκεψης, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και άμυνας.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως καθιστά ξεκάθαρο ότι ο οργανισμός «ευθυγραμμίζεται» με τη Ρωσία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, χαρακτηρίζοντάς την «εσφαλμένη». Προηγουμένως ο Λευκός Οίκος είχε γνωστοποιήσει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήταν «απογοητευμένος» με την «κοντόφθαλμη» απόφαση του ΟΠΕΚ+.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» διαμήνυσε από την Πολωνία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ,ως απάντηση στην κλιμακούμενη προκλητική ρητορική της Αγκυρας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Εχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας». «Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας κατήγγειλαν δημόσια τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας , αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.

Ευρωομόλογο, Ρωσία και τουρκική επιθετικότητα, αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναχώρησε για την Πράγα όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών.

Στη συγκράτηση των τιμών για 50 προϊόντα που θα διαφέρουν από κάθε αλυσίδα σούπερ συμφώνησαν εκπρόσωποι των Σούπερ Μάρκετ και το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συγκράτηση των τιμών. Το καλάθι θα αφορά 20 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Ωστόσο -μέχρι στιγμής -δεν έχει διευκρινιστεί από τους εκπροσώπους των αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ ποια θα είναι η χρονική διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας. Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων».

“Καλούμε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στα αυτονόητα: μείωση της φορολόγησης στα καύσιμα και ουσιαστική ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και της ρευστότητας των εμπορικών καταστημάτων”, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Τραγωδία στη Φωκίδα .Νεκρός 40χρονος μηχανικός ,έπειτα από κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία Βωξίτη . Καλά στην υγεία τους οι άλλοι τρείς εργαζόμενοι που απεγκλωβίστηκαν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να θέσει υπό τον έλεγχο της τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και να υπαχθούν οι εγκαταστάσεις του στην «ομοσπονδιακή ιδιοκτησία», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο πυρηνικός σταθμός, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, αλλά εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτό ουκρανικό προσωπικό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι πυκνότερες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου

18 βαθμοί, αυτή τη ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα