back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΟΕ: Δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για τους Χειμερινούς Αγώνες της Ασίας το 2029

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της για την απόφαση του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας (OCA/Olympic Council of Asia ) για την επιλογή της Σαουδικής Αραβίας, ως οικοδέσποινα των Ασιατικών Χειμερινών Αγώνων του 2029.

Η επιλογή για τους Αγώνες του 2029 που έγινε στη χθεσινή γενική συνέλευση του OCA, προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις στον κόσμο του αθλητισμού, επειδή πρόκειται για ένα κράτος με έρημο σε μεγάλο μέρος του, με σπάνιες χιονοπτώσεις και χωρίς υποδομές ή παράδοση χειμερινών σπορ.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλοι ή οι περισσότεροι χώροι που απαιτούνται θα πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή.

«Δεν ζητήθηκε η γνώμη της ΔΟΕ σχετικά με την απόφαση της OCA για τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες και δεν συμμετείχε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ.
«Όσον αφορά τη ΔΟΕ, η βιωσιμότητα είναι βασικός πυλώνας της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020+5», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ορεινό θέρετρο στο εμβληματικό Νίομ (NEOM) στην επαρχία Ταμπούκ της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και θα προσφέρει υπαίθριο σκι, μια τεχνητή λίμνη γλυκού νερού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου.

«Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ κατέστησε σαφές στην Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 ότι υπάρχει σαφής προτεραιότητα για τους υπάρχοντες χώρους. Εάν δεν υπάρχουν, ενθαρρύνεται η χρήση προσωρινών χώρων», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Το «NEOM»,26.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ερυθρά Θάλασσα, θα περιλαμβάνει την πόλη μηδενικών εκπομπών άνθρακα, είναι το πιο φιλόδοξο έργο του διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα