back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό βήμα η πρόταση Φον ντερ Λάιεν να εξεταστεί ανώτατο όριο τιμής στο αέριο

Διαβάστε επίσης

Για “ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση”, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόταση να εξεταστεί ένα ανώτατο όριο τιμής στο ΤΤF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για “δικαίωση των πρωτοβουλιών και της επιμονής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση”.

“Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες”, υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει πως “η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες”.

“Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων.”, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η υιοθέτηση εκ μέρους της Κομισιόν της πρότασης για επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, αποτελεί δικαίωση των θέσεων του @kmitsotakis” ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Ο ίδιος προσέθεσε: “Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση των Ευρωπαϊκών ζητημάτων”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα